JohnnyCage

Nagy reményeket fűz a Tablet PC-khez az ACER

A tajvani ACER konszolidálni kívánja ultravékony notebookokkal foglalkozó részlegét, amely a jövőben a Tablet PC-k gyártására fog összpontosítni, a 13,3 colos kijelzővel ellátott notebookok gyártása pedig fokozatosan befejeződik.

Az ACER döntése nem meglepő, hiszen a társaság gőzerővel dolgozik azon, hogy megkülönböztesse termékeit a piacot egyre inkább elárasztó notebookoktól. A kisebb könyv méretű, - kézírás felismerővel ellátott - éritésérzékeny TFT LCD kijelzővel, és leválasztható billentyűzettel rendelkező Tablet PC-ket a szakértők a notebookok utódjainak tartják, legalábbis ami a professzionális szegmenst illeti.

Bár Tablet PC prototípusokat már számos társaság bemutatott, a nagymennyiségű gyártást ezidáig egyedül az ACER kezdte meg júniusban kiadott TravelMate 100 típusjelű eszközével.

A társaság októberben dobja piacra a TravelMate 100 nagyobb testvérét, amely a 10,4 colos kijelző helyett egy 12,1 colos változatot fog tartalmazni. Az ACER a két eszközből mintegy 30 ezer - 40 ezer darabot tervez eladni az év végéig.

A társaság notebook üzletága a tervek szerint a jövő évben fokozatosan leállítja a 13,3 colos kijelzővel ellátott ultravékony notebookok gyártását. A lépés egyébként nem meglepő, mivel a legtöbb gyártó hasonlóképp kifuttatja kisméretű kijelzővel készülő modelljeit.

A DisplaySearch piackutató cég szerint a 13,3 colos LCD kijelzők részaránya az idei év első negyedében alig 15,9 százalék volt, ami az egy évvel korábbi 39 százalék kevesebb, mint fele. A 14,1 és 15 colos kijelzővel ellátott notebookok részaránya ugyanezen idő alatt 50, illetőleg 10 százalékról 60, valamint 25 százalékra emelkedett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #9
    Mostanában olvastam egy cikket (PC Guru) az e-média és a hagyományos papír-média jövőjéről. Tíz éven belül várható hogy a papír-médiának leáldozik a napja, a világ fejlettebb része pedig átáll az elektonikus, mobil adathordozókra. Ezért erőlteti az M$ a Tabletta (Tábla) PC-t. A megcélzott ellenfél tehát nem a hagyományos PC piac, hanem a papír-média és a jó öreg Guttenberg-galaxis.
  • Gabest #2
    ajánlott mennyiség: reggel, délben, este 2 szem.