JohnnyCage

Olcsóbb szolgáltatások kellenek, nem otthoni hálózat

Legalábbis ezt állítják azok az amerikai felhasználók, akiket a különböző technológiai szolgáltatásokkal foglalkozó Accenture a közelmúltban megkérdezett az otthoni számítógépes hálózatokkal kapcsolatban.

A pénteken közzétett tanulmány szerint a felhasználókat nem érdekli az otthoni elektronikus eszközök hálózatba kötésének lehetősége. Az amerikaiak ehelyett inkább a különféle szolgáltatások árának csökkenését látnák szívesen.

A megkérdezett felhasználók elmondása szerint a különféle otthoni digitális hálózatok helyett sokkal fontosabb lenne tökéletesíteni az együttműködést az egymással egyébként is összeköttetésben álló eszközök között, mint amilyenek a különféle szórakoztatóelektronikai berendezések, vagy a különböző számítógépes egységek - állítja az Accenture.

- Senki nem tudta meggyőzni a felhasználókat, hogy hasznos lenne számukra, ha otthoni elektronikus eszközeik kommunikálni tudnának egymással. Szerintük semmi értelme a Hi-Fi tornyot és a játékkonzolt összekötni a PC-vel - mondta Charles Roussel, a korábban Andersen Consulting néven ismert Accenture egyik bostoni partnere.

Mindez könnyen sokkolhatja azokat a társaságokat, akik komoly felhasználói érdeklődésre számítva óriási összegeket fektettek az otthoni digitális hálózati rendszerek kifejlesztésébe, illetve közeljövőbeli piacra dobásába.

A szakértők éveken keresztül azon vitatkoztak, hogy a televízió, vagy a PC lenne alkalmasabb az otthoni hálózat központi szerepére. Jelek azonban egyre inkább arra utalnak, hogy a következő generációs játékkonzolok fogják betölteni ezt a szerepet.

Sokak szerint az otthoni hálózatok ideje még nem érkezett el, és jóval fontosabb lenne az, hogy az egymással mindenképpen kapcsolatban lévő eszközök hatékonyabban működjenek együtt - mondta Roussel. - Itt már nem a funkcionalitásról van szó. A hangsúly azon van, hogy az eszközök hogyan mutatnak a nappaliban, illetve mennyire problémamentesen tudnak együttműködni - tette hozzá.

A tanulmány szerint a felhasználók jelenleg elégedettek meglévő eszközeikkel, így ahhoz, hogy új eszközök vásárlására szánják magukat, az áraknak kell csökkenniük. Az elektronikai társaságoknak, illetve a szolgáltatóknak tehát a termékek és szolgáltatások fejlesztése mellett a költségek csökkentésére kell összpontosítaniuk - tette hozzá Roussel. - A vásárlók elsősorban az eszközök kinézetét, árát, és könnyű kezelhetőségét nézik.

Az e-mail kérdőívek segítségével megkérdezett mintegy 4500 amerikai vásárló 57 százaléka nem tervez vezetékes otthoni hálózatot létesíteni a közeljövőben. Ennél még többen, a megkérdezettek 66 százaléka válaszolt úgy, hogy nem kíván vezetéknélküli otthoni hálózatot kiépíteni.

88 százalék számára azonban fontos lenne, hogy az új eszközöket könnyen össze lehessen kötni a többi szórakoztatóelektronikai készülékkel. Ugyancsak 88 százalék véli úgy, hogy a jelenlegi műholdas-, illetve kábel TV-s szolgáltatások túlzottan drágák. A PC-ket és játékkonzolokat az amerikai vásárlók 60, illetve 50 százaléka tartja irreálisan drágának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #1
    meg le7 erteni. az a duma hogy a huto rendel kajat neten ha fogyik az pl 1 baromsag. az ember inkabb elm1 a boltba es valogat, ha most nekem kell 1 kg paradicsom akkor nem megfogom az elso x darabot hanem szepen valogatok, ha nem szep, veszek mashol, stb stb stb. neten venni max konyvet, cd-t, dvd-t stb eri meg rendelni ahol nem erhet utana meglepetes. elektronikai cuccot is max akkor vennek neten ha elotte fel napig vizsgalgattam a muranyiban, de akkor meg az a par % kulonbseg (neha az se mert a netshop dolgok leginkabb a "jajj de kiraaaaaaly" effektre epitve alig olcsobbak mint a rendes bolt) szal azt inkabb otthagyom naluk a boltban mert segitettek valasztani, megnezni, stb.
    es amig ezek a halozati dolgok olyan egyszeru mozdlatokat valtananak fel, mint 1 kapcsolo atbillentese, betekintes a hutobe, hangero gomb megcsavarasa stb stb addig tenyleg nincs ertelme. pl 1 hifi-pc osszekotesben ugye van ertelme annak hogy a gep hangjat kirakjuk hifire, ennek nem kell digitalis halozat, inkabb analog kabel.. esetleg ilyen cddb adatok megjelenitese, szamgepes mp3 lejatszo is muxik a hifi taviranyitojaval, stb, de ebbol olyan szabvanymarhulasok lennenek hogy orom lenne nezni.. lasd dvd-ram dvd-rw dvd+rw..... az 1ik ceg gyorsabb akar lenni (hamarabb piacon) a masik meg jobbat... szal ez igy tenyleg marhasag.. na jo hosszu lesz :)