JohnnyCage

Iskolabusz figyelőrendszer a gyermekek védelmében

Egy kanadai társaság hétfőn kiadott egy drótnélküli nyomkövető- és felügyelőrendszert Szingapúrban, amely az iskolabuszok felügyelésével növeli az iskolás kisgyerekek biztonságát, és megőrzi a szülők nyugalmát.

A drótnélküli kommunikációs megoldásokra épülő megfigyelőrendszer vezetéknélküli digitális összeköttetést teremt az iskolabuszok, illetve az aggódó szülők, és az iskola között, fokozott védelmet nyújtva a kisgyerekeknek, és nagyobb nyugalmat biztosítva a gyermekeikért aggódó szülőknek.

A School Bus Tracking and Monitoring System (SBTMS - Iskolabusz Nyomon Követő- és Megfigyelőrendszer) elnevezésű megoldást a kanadai központú Unity Integration társaság fejlesztette ki, és egy szingapúri általános iskola tesztelte január eleje óta. A kísérleti projekt egyébként júniusig továbbfolytatódik a szingapúri általános iskolában.

"Ez egy olyan rendszer, amely komoly segítséget nyújthat minden olyan probléma esetén, amely útközben történhet a gyerekekkel, illetve az iskolabisszal" - mondta Peter Tan, az Anglo Chinese Junior School iskola igazgatója a rendszer kiadási ceremóniáján. Siavash Vojdani, a Unity Integration vezérigazgatója elmondta, a társaság reményei szerint a rendszer 2003 közepére szélesebb körben is elérhető lesz. A hétfőn kiadott megoldás egyébként elsősorban az Észak-Amerikai iskolák számára készült, de más régiókban is elérhető lesz.

A vezetéknélküli kommunikációra épülő iskolabusz nyomon követő és megfigyelőrendszer kifejlesztési munkálatainak döntő többsége, mintegy 70 százaléka Szingapúrban folyt, és a projekt hozzávetőleg 300 ezer dolláros összköltségének egyharmadát is a helyi Infocomm Development Authority állta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)