JohnnyCage

A Gateway az EMusic oldalán "dalol"

A Universal Music Group leányvállalataként ismert EMusic, illetve a számítógépgyártó Gateway Computer cégek bejelentették, hogy összefogtak az előbbi társaság online zeneszolgáltatásának népszerűsítéséért.

A közös program keretében a felhasználók 30 napig ingyenesen vehetik igénybe az EMusic online zeneszolgáltatását, és ezen idő alatt mintegy 100 MP3 formátumú zeneszámot ingyenesen, és nem mellékes szempontból legálisan tölthetnek le az EMusic 215 ezer zeneszámot tartalmazó rendszeréről. A társaságok szerint a résztvevők attól függetlenül megtarthatják, és akár CD-re is írhatják a letöltött zenéket, hogy a harminc napos próbaidőszak után továbbra is az EMusic felhasználói maradnak-e.

Az EMusic és a Gateway cégek lépése is azt bizonyítja, hogy a legális online zeneszolgáltatást működtető társaságok mindent elkövetnek az internetezők megnyeréséért, és visszaszorítsák az illegális fájlcsere hálózatokat. Az elemzők szerint egyébként az ilyen szolgáltatások sikerének kulcsa nem csak a széles zenei választékban, hanem a portabilitásban is rejlik, ezért a szolgáltatók egyre nagyobb figyelmet szentelnek a mobil eszközöknek is.

A Liquid Audio és az EMI egyik divíziója hétfőn útjára indított egy online zeneszolgáltatást, amely elődeinek többségével szemben lehetővé teszi a felhasználók által letöltött zeneszámok audió CD-re írását, illetve hordozható lejátszóra való áttöltését. A egy másik szolgáltató, a Listen.com a közeljövőben kívánja módosítani Rhapsody elnevezésű rendszerét, amely így szintén lehetővé fogja tenni a zeneszámok CD-re írását. Az EMI, Sony Music, és Universal Music lemezkiadók zenéjét kínáló Pressplay szolgáltatás havonta meghatározott számú zeneszámot enged CD-re másolni.

A számítógépgyártó Gateway a közelmúltban jelentette be, hogy a társaság a jövőben zenék kiadásával és terjesztésével, valamint online zeneszolgáltatásokkal is foglalkozni kíván. A társaságnak már jelenleg is van egy zenével foglalkozó weboldala, a MusicZone, amelyről bizonyos zeneszámok ingyenesen letölthetők. A Gateway a jövőben bővíteni fogja szolgáltatását, amelyen így a jelenleginél jóval több előadó zeneszáma lesz elérhető.

- Meg akarjuk mutatni az internetezőknek, hogy milyen egyszerű legálisan zenéhez jutni a világhálón, mivel nem támogatjuk a p2p fájlcsere szolgáltatásokat, és egyéb hasonló megoldásokat - mondta Rick Griencewic, a Gateway digitális audiómegoldásokkal foglalkozó részlegének igazgatója. - Természetesen azt sem szeretnénk, ha az emberek azt hinnék, hogy nem tartjuk tiszteletben a szerzői jogokat, és zenekalózkodással foglalkozunk - tette hozzá.

Az EMusic és Gateway cégek szerint az EMusic szolgáltatás 30 napos, ingyenes kipróbálási lehetőségét bárki igénybe veheti. A 30 nap leteltével a felhasználó megszüntetheti regisztrációját, vagy kétféle előfizetésből választhat: Az egyik csomag havonta 14,99 dollárba kerül, és három hónapos szerződéssel vehető igénybe, a másik változat pedig havi 9,99 dollárba kerül éves előfizetéssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!