Franczy

A Liquid Audio beindította BurnItFirst szolgáltatását

A Liquid Audio nevezetű cég a világ legnagyobb hanglemezkiadó cégei között nyilvántartott EMI egyik leányvállalatával közösen a kor divatjának megfelelően hétfőn beindította internetes zenefájl letöltési szolgáltatását, melynek keretein belül a regisztrált felhasználók olyan zenei felvételekhez juthatnak hozzá, melyeket később legális módon is lemásolhatnak, illetve CD-re írhatnak. A Redwood City-ben (Kalifornia) székelő Liquid Audio képviselői a BurnItFirst névre keresztelt új szolgáltatás kapcsán elmondták, hogy a felhasználók a megfelelő előfizetési díjak befizetését követően többek közt az EMI CMG által kiadott zenei felvételekhez is hozzájuthatnak majd. Az EMI CMG-ről röviden annyit érdemes tudni, hogy egy az EMI szárnyai alá tartozó, elsősorban keresztény szellemiségű zenei felvételekkel foglalkozó kiadó, mely többek közt olyan előadókat, illetve együtteseket tudhat magáénak, mint például Steven Curtis Chapman, a Newsboys, az Avalon, vagy a Jump 5.

A Liquid Audio képviselői a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy a cég vadonatúj zenefájl letöltési szolgáltatásán keresztül a felhasználók az internet segítségével olyan zenei felvételekhez juthatnak hozzá minden eddiginél egyszerűbb módon, mely felvételeket a letöltésüket követően legális módon háromszor lehet majd CD-re írni, ezenkívül pedig ugyancsak törvényes módon öt különböző hordozható digitális audiólejátszóba lehet majd áttölteni.

Szakértők szerint a Liquid Audio-nak és új szolgáltatásának, a BurnItFirst-nek korántsem lesz egyszerű dolga, hiszen manapság komoly divatja van az ilyen és hasonló szolgáltatásoknak, vagyis elmondható, hogy rendkívül kemény a konkurenciaharc. A BurnItFirst szolgáltatásnak egyébként többek között olyan nagy és neves, előfizetéses alapokon nyugvó internetes zenefájl letöltési szolgáltatásokkal kell majd összemérnie erejét, mint amilyen például a Pressplay, vagy a MusicNet.

"Úgy vélem, hogy ezen újfajta internetes szolgáltatások akkor érhetik el a legnagyobb sikereket, ha a felhasználók számára lehetővé teszik, hogy a kedvenc zenei felvételeiket tartalmazó CD-ket oly módon vásárolhassák meg az interneten keresztül, hogy a megfelelő összeg kifizetését követően azonnal CD-re írhatják a letöltött zenei anyagokat. Magyarul az előfizetőknek ez esetben nem kell elfáradniuk a CD boltokba, és ez számukra rendkívül vonzóvá teheti az ilyen szolgáltatásokat" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Phil Benyola, a Raymond James Financial befektetőcég digitális médiával foglalkozó szakértője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #2
    Valami nagy HVCS-k lehetnek.
  • tomcs #1
    Steven Curtis Chapman, a Newsboys, az Avalon, vagy a Jump 5..... ekkora sztarparadet..eletemben nem hallottam egyikrol sem :))