JohnnyCage

Új zeneoldalt indít a Yahoo

A Yahoo hétfőn indította útjára új zeneoldalát, a Launch.com-ot, amely számos új szolgáltatással várja a látogatókat.

A Yahoo Inc. új weboldala a Launch Media júniusi felvásárlását követően jött létre, és felhagy a Yahoo szokásos elnevezési stratégiájával. A társaság a Geocities és Broadcast.com weboldalakat közelmúltbeli megvásárlásukat követően Yahoo Geocities és Yahoo Broadcast.com-ra nevezte át.

A médiacég törekvése egyébként egyértelmű, a társaság olyan konkurenseket szeretne magamögé utasítani az internetes médiaiparban, mint a szoftveróriás Microsoft, illetve az AOL Time Warner, hogy vezető szerephez jusson. A Launch.com, amely mint leányvállalat végzi majd tevékenységét, különféle zenével kapcsolatos tartalmat fog szolgáltatni, mint exkluzív fényképfelvételek, toplisták, és előadókkal kapcsolatos információk, érdekességek. A weboldal emellett lehetőséget kínál a lemezkiadóknak, hogy online népszerűsítsék előadóik új albumait, illetve felhívják a figyelmet a koncertekre és egyéb eseményekre.

A weboldal szolgáltatásának felhasználói mindemellett zenét is hallgathatnak majd. "Zene, ami hallgat rád" - áll a weboldal flash üdvözletében, amikor a Yahoo weboldal látogatói music fülre kattintanak. Az előfizetők saját videó menütket készíthetnek maguknak, valamint hallgathatják a Launchcast rádióadásait.

A Yahoo folyamatosan bővíti szolgáltatásainak körét, ezért a társaság a közelmúltban több céget is felvásárolt, és a HotJobs.com-ot is megpróbálta megszerezni. A Launch.com-ot működtető leányvállalatot a Launch Media alapítói, Dave Goldberg, és Bob Roback fogják vezetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!