JohnnyCage

Beindította online zeneszolgáltatását a Pressplay

A Pressplay azonos nevű, előfizetés-alapú online zeneszolgáltatásán a szerdai debütálást követően a Universal Music, Sony Music és EMI Recorded Music kiadók zenéit fogja kínálni felhasználóinak.

A Sony Music és Universal Music lemezkiadók által működtetett Pressplay közösvállalkozás szerdán hosszas késéseket követően hivatalosan is elérhetővé tette előfizetés-alapú online zeneszolgáltatását. A szolgáltatás felhasználói meghatározott havi előfizetési díjért zeneszámokat tölthetnek le, illetve adatfolyam-alapú zenéket hallgathatnak a Pressplay partnerein keresztül, vagyis a Yahoo, a Microsoft MSN Music, illetve a Roxio weboldalán.

A szolgáltatás egy kéthetes, ingyenes kipróbálási periódussal indul, amely keretében a felhasználók egyenként 20 zeneszámot tölthetnek le, illetve 200 dalt hallgathatnak meg online, adatfolyam formájában. A próbaidőt követően az előfizetőknek a letöltött zeneszámok mennyiségétől függő előfizetési díjat kell majd fizetniük. Mint a közelmúltban megírtuk, a felhasználók a letöltött zeneszámokból a Roxio CD író szoftverével audió CD-t is készíthetnek.

A Pressplay szolgáltatásának beindításával megkezdődött a lemezkiadók harca a zeneszámok interneten keresztüli, illegális terjesztése ellen. Az elemzők szerint kérdéses azonban, hogy az új, fizetős szolgáltatások sikeresek lehetnek-e az olyan ingyenes hálózatok mellett, mint a KaZaA, a MusicCity, vagy a Gnutella. Mindez feltehetően attól függ majd, milyen minőségű szolgáltatást tudnak kínálni a lemezkiadók, milyen áron. A Pressplay rivális szolgáltatása, a Warner Music, BMG, és EMI kiadók által támogatott MusicNet a közelmúltban vált elérhetővé a RealNetworks és America OnLine (AOL) előfizetők számára.

A Pressplay a következő előfizetési opciókat kínálja:

- Basic: 30 letöltés, valamint 300 meghallgatható audió adatfolyam havi 9,95 dollárért
- Silver: 50 letöltés, 500 meghallgatható audió, 10 audió CD írás havi 14,95 dollár
- Gold: 75 letöltés, 750 meghallgatható audió, 15 audió CD írás, havi 19,95 dollár
- Platinum: 100 letöltés, 1000 meghallgatható audió, 20 zene CD írás, havi 24,95 dollár

A Pressplay letöltés opciója görgethető letöltéseket tartalmaz, vagyis a fel nem használt letöltések a későbbiekben felhasználhatóak maradnak. Hiányosság viszont, hogy a zeneszámok nem tölthetők át hordozható zenelejátszókra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #2
    es akkor ezentul nem csak xxx password site lesz 1000 hanem mp3 password-ok meg minden hozza, mellesleg ha fel lehet irni cdre akkor maris meg van oldva az mp3 keszites, roxio cuccal image-be utana 1 kis ugyeskedes es grabbeles johet