JohnnyCage

A lemezkiadók megegyeztek az IIS zeneterjesztési perében

A lemezkiadók a közelmúltban indítottak pert az Integrated Information Services (IIS) ellen, amely egy külön vállalati szerveren lehetővé tette alkalmazottainak a szerzői jogok által védet MP3 zenefájlok egymás közötti terjesztését.

Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) keddi bejelentése szerint a technológiai konzultációval foglalkozó arizónai Integrated Information Services peren kívül belegyezett, hogy 1 millió dollár kártérítést fizet a kiadóknak. Az IIS, amely többek között digitális tartalmak titkosítására alkalmas szoftvereket is fejleszt, állítólagosan lehetővé tette alkalmazottainak, hogy azok egy dedikált vállalati szerveren különféle előadók zenéit terjesszék egymás között.

"Mindez egyértelmű üzenet a társaságoknak, hogy a szerzői jogok megsértésének komoly következményei vannak" - mondta Matt Oppenheim, a RIAA (Record Industry Association of America) jogi kérdésekkel foglalkozó részlegének elnökhelyettese. A RIAA, amely a vezető lemezkiadók érdekeit képviseli, egy e-mail üzenetből szerzett tudomást az illegális zenefájlcsere hálózatról.

Azok a társaságok, illetve egyetemek, amelyek lehetővé teszik belső hálózatukon a zene- és videófájlok terjesztését, az utóbbi időben egyre nagyobb nyomás alatt vannak a szórakoztatóipar képviselői részéről. A lemezkiadók ezidáig az olyan szoftverek fejlesztőit vették célba, amelyek a nyilvánosság által is elérhető fájlcsere hálózat alapjait képezik. A közelmúltban azonban egyre inkább a figyelem középpontjába kerülnek a belső hálózatok is.

Bár a társaságok a perektől tartva egyre inkább leállítják ilyen hálózataikat, számos iskola továbbra is megengedi az MP3 fájlok terjesztését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #3
    ize.. telleg ertelmetlen az egesz masolasvedelem, de azert az nem semmi hogy kepesek lennenek 1 iskolatol karteritest kovetelni a szaros penzuk hajkuraszasa miatt.....
  • Supergamer_real #2
    Szerintem inkabb a masolasvedelmekre.Ha azt a penzt amit a masolasvedelmekre koltenek inkabb a cd-k aranak csokkentesere szantak volna sokkal de sokkal jobban jottek volna ki anyagilag.A masolasvedelmeknek nincs sok ertelme.Amig meg lehet oket irni addig vissza is lehet oket fejteni, feltorni.

    Ez megint csak szellel szembe pisiles (es nem uvegbe).
  • Dömper Ármánd #1
    Rájöttem miért olyan drágák a CD-k!!! Kell a pénz a perekre!