JohnnyCage

Sony Music zenékkel bővül a Listen.com szolgáltatása

A Listen.com megállapodást kötött a Sony Music-kal a lemezkiadó zenéinek licenszeléséről. A Listen.com Rhapsody zeneszolgáltatásán keresztül fogja kínálni a Sony Music zeneszámait.

A Listen.com megállapodása a Sony Music-kal alig egy héttel azután született meg, hogy a társaság a BMG Entertainmenttel, valamint az EMI Recorded Music-kal is hasonló licenszszerződést kötött. A San Francisco-i központú Listen.com jelenleg az egyetlen olyan független szolgáltató, amelynek zeneszolgáltatásán az ötből három nagy kiadó zenéi elérhetőek.

A tavaly decemberben indított, előfizetés-alapú Rhapsody online zeneszolgáltatás eleinte csak a független kiadók zeneszámait tartalmazta. A három nagy lemezkiadó zenéinek licenszelésével a társaság azonban egyre ütőképesebb szolgáltatást alakít ki.

Az öt nagy lemezkiadó a közelmúltban két online zeneszolgáltatást indított. A Pressplay és MusicNet szolgáltatások olyan szolgáltatókon keresztül érhetőek el, mint az MSN és a Yahoo, illetve a RealNetworks és az America OnLine (AOL). A Pressplay kezdetben a Sony Music, a Universal Music Group, valamint az utólag csatlakozott EMI zenéit tartalmazza. A rivális MusicNet a Warner Music, a BMG, és az EMI kiadók zeneszámait tartalmazza. A közeljövőben várható, hogy mindkét szolgáltatáson elérhető lesz mind az öt kiadó teljes zenei skálája.

A Sony Music számára a Listen.com-mal kötött megállapodás egy újabb lépés az interneten keresztüli zeneforgalmazásban. A lemezkiadó egyébként több tízezer zeneszámot bocsát a Listen.com rendelkezésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!