JohnnyCage

A Fujitsu egy éven belül bevezeti a 90 nm-es technológiát

A japán Fujitsu Ltd. megkezdte az első, 90 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiával készülő chipek próbagyártását, és a társaság egy éven belül a kereskedelmi forgalomba kerülő chipjei körében is elkezdi alkalmazni az eljárást.

A Fujitsu az Akiruno Technology Centerben legyártotta az első 90 nm-es chip prototípusokat, és a társaság már a hétfőn kezdődő költségvetési évében megkezdi az átállást az új technológiára.

A japán társaság a 90 nm-es technológia kifejlesztésének összes fázisát az Akiruno-i központban végzi a kezdeti kutatásoktól kezdődően a gyártás megtervezéséig, illetve a próbagyártásig. "Egyikei vagyunk azon kevés cégnek, amely már érdemben is elkezdte a 90 nm-es technológia kifejlesztését, és 90 nm-es chip prototípusokkal is rendelkezik" - mondta Toshihiko Ono, a Fujitsu Electronic Device Group csoportjának elnökhelyettese.

A társaság egyébként egy, 2005-ig tartó ötéves időszak alatt mintegy 682 millió dollárt kíván beruházni az Akiruno-i fejlesztéi munkálatokba. A prototípusok legyártásáért felelős gyártósor egyébként 200 mm-es szilíciumostya alapanyagoggal dolgozik, és havi 5 ezer ilyen alapanyagot képes feldolgozni teljes gyártókapacitás esetén.

A Fujitsu kutatási és fejlesztési (R&D - Research and Development) részlegénél dolgozó szakemberek korábban szétszórva dolgoztak a társaság különböző létesítményeiben. Az alapkutatások ezidáig az Atsugi Technical Centerben, a termékfejlesztési munkálatok a Kawasaki kutatási és fejlesztési központjában, a próbagyártás pedig Mie-ben folyt. A Fujitsu a közelmúltban azonban az Ariruno-i központba irányította összes kutatóját, így immár a kutatási és fejlesztési munkálatok teljes egészében itt folynak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!