Csabi

Nagy teljesítményű Fujitsu merevlemezek

A Fujitsu a világ egyik legjelentősebb számítástechnikai eszközöket gyártó cégének számít. A merevlemezek a vállalat legfontosabb termékei közé tartoznak. A Fujitsu winchesterei három nagyobb csoportba sorolhatók, ugyanis a cég gyárt asztali és hordozható számítógépekhez valamint nagyobb teljesítményű szerverekhez is meghajtókat. A Fujitsu ma olyan merevlemezcsaládot mutatott be, amelyet kifejezetten a nagy teljesítményű rendszerek követelményeinek megfelelően alakított ki.

A Fujitsu új, MAM szériájához tartozó merevlemezek nemcsak a sebességűknek, hanem a megbízhatóságuknak köszönhetően is kiemelkednek az eddigi modellek közül. A cég képviselője elmondta, hogy a MAM meghajtók elsősorban a szerverekhez és a munkaállomásokhoz használhatók ideálisan. Képesek kielégíteni a legkomolyabb alkalmazások igényeit is.

A MAM merevlemezek nagy sebességű működését több modern megoldás is elősegíti. Ezek közül talán a legfontosabb, hogy a meghajtók fordulatszáma 15 000 fordulat/perc. (A piacon ennél nagyobb fordulatszámú merevlemez még nincs.) A lemezek gyors forgásának köszönhetően az új winchesterek maximális adatátviteli sebessége elérheti a 88 megabájt/másodpercet is. A cég szakembereinek az átlagos hozzáférési időt sikerült leszorítaniuk 3,8 milliszekundumra. A hatékonyságot tovább fokozza a 8 megabájt kapacitású adatpuffer. A nagy sebességű adatátvitel érdekében a Fujitsu természetesen a legmodernebb SCSI megoldásokat választotta, ugyanis a merevlemezek Ultra160 és Ultra320 SCSI interfészes kivitelben lesznek elérhetők. A MAM szériás meghajtók 9 gigabájt kapacitású lemezekből épülnek fel. Kezdetben kétféle kivitelben készülnek majd. Az egyik modell 18,4 GB-os, míg a másik 36,7 GB-os lesz.

A Fujitsu szakemberei a megbízhatóságot úgy próbálták meg fokozni, hogy az eddigieknél kevesebb mozgó alkatrészt használtak fel. A jó minőségnek megfelelően az összes MAM szériás merevlemezre öt éves garancia jár. A Fujitsu új meghajtói várhatóan a harmadik negyedévben kerülhetnek piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!