Csabi

Új, Fujitsu LifeBook S notebookok

A Fujitsu úgy gondolta, hogy ideje kibővíteni a népszerű S szériáját újabb, az eddigieknél nagyobb teljesítményű, hordozható számítógépekkel. Természetesen a cég az S széria hagyományaihoz hű akart maradni, ezért olyan megoldásokat is alkalmazott, amelyek napjainkban a csúcskategóriás notebookoknál már elvárhatók. Ebből rögtön kiderül, hogy az új számítógépek elsősorban a professzionális technológiákat igénylő felhasználók számára készülnek.

Az új, LifeBook S szériás notebookok esetében a fejlesztők nemcsak a teljesítményre, hanem a könnyű hordozhatóságra is odafigyeltek. Ennek megfelelően az új számítógépek vékonyak és könnyűek. A vastagságuk 33 milliméter, míg a súlyuk 1,7 kilogramm. A fejlesztőknek tehát nem volt könnyű dolguk, amikor az egyes hardver komponenseket bele kellett építeni a notebookokba. Ez azonban nagyon jól sikerült. A számítógépekbe a 750 MHz-es frekvenciával működő, mobil Pentium III processzor került bele, amely támogatja az akkumulátorok élettartamát meghosszabbító, SpeedStep technológiát. A LifeBook S szériás notebookokba ezentúl 20 illetve 30 gigabájt kapacitású merevlemezek kerülnek bele, amelyek lehetővé teszik, például a nagyobb méretű, multimédiás prezentációk tárolását is.

A LifeBook S szériás notebookokhoz tartozó, XGA felbontású kijelzők mérete 12,1 col. A hálózatokhoz való csatlakoztatáshoz a 10/100 base-Tx Ethernet portot lehet igénybe venni. Természetesen az Internet elérésére is van mód, hiszen egy integrált, V.90-es előírásoknak megfelelő, 56 Kbit/másodperc sebességű modem is rendelkezésre áll. A perifériális eszközök többek között FireWire porthoz is csatlakoztathatók. Az új notebookokhoz a szakemberek egy úgynevezett dokkolóöblöt fejlesztettek ki, amely többek között CD-RW, DVD meghajtók, 120 MB-os SuperDisk hajlékonylemezes meghajtó, kiegészítő akkumulátorok, sőt még speciális Fujitsu digitális kamera befogadására is alkalmas.

A Fujitsu LifeBook S szériájához tartozó hordozható számítógépek a Microsoft Windows 98 Second Edition vagy a Windows 2000 Professional operációs rendszerrel együtt vásárolhatók meg. Az alapkonfiguráció ára 2400 dollár (720 000 forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!