JohnnyCage

Fujitsu: Notebook BlueTooth handsettel

[IDG] Szeretnéd megnézni az e-mail postafiókodat a fotelből, de nem éred el a PC-det? A Fujitsu új notebookjait BlueTooth távirányítással fogja a piaca dobni, így a felhasználó még kényelmesebben használhatja majd hordozható PC-jét.



A BlueTooth terminálba a Fujitsu mérnökei a számítógép legalapvetőbb vezélési funkcióit építették be, ezért amennyiben egyszerűbb feladat előtt állunk, elvégezhetjük azt anélkül, hogy a notebookot kézbevennénk.

A mobiltelefonra emlékeztető i-Point vezérlő BlueTooth (kis hatótávolságú vezetéknélküli kapcsolati szabvány) kapcsolatot létesít a számítógéppel, és ezen keresztül bonyolítja az adatforgalmat. A vezérlési kínálatba olyan alapvető funkciók tartoznak, mint a CD-meghajtó vezérlése, a webböngésző kezelése, stb.

Az i-Point eszköz e-mail levelek letöltésére és elolvasására is lehetőséget ad, de a kis kijelzőn az e-mail elolvasása kissé nehézkes. Az érkezett levélre sajnos billentyűzet híján csak az "anyagépről" lehet választ küldeni. Amennyiben híreket szeretnénk e-mail formában fogadni, a Fujitsu @Nifty portálja ideális választás lehet, mivel a portál kifejezetten az apró kijelzőhöz igazodva alakítja ki a hírlevél külalakját.

Az i-Point méretei 104x55x14mm, súlya pedig 65g. Az eszköz egyhuzamban négy órán át képes elemről működni, ami készenléti üzemmódban maximálisan 300 óra lehet.

Az i-Point egyelőre kizárólag a Fujitsu Biblio NE notebook-sorozatához jár. Az NE6-650W típusjelő hordozható PC Mobil Intel Pentium III 650MHz processzorral készül, 20GByte-os merevlemezt, 128MB SDRAM memóriát, 14.1col képátlójú TFT kijelzőt és CD-RW meghajtót tartalmaz. Az NE6-650W február közepétől lesz kapható Japánban, 2550 dolláros (800e Ft) áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!