Csabi

Új DiskOnChip DIMM memória

A különböző adattároló megoldások közül a flash memóriákat a gyártók nagyon széleskörűen alkalmazzák, és napjainkban is egyre több hordozható készülékbe kerülnek bele. Az M-Systems a flash eszközök esetében elsősorban a DiskOnChip termékcsaládjával jeleskedik. A cég legnépszerűbb memóriái közé tarozik egy 576 MB-os DiskOnChip 2000 nevű modell, és egy DiskOnChip Millennium Plus nevű flash eszköz is, amely számos adatbiztonságot fokozó megoldással rendelkezik.

Az M-Systems legújabb memóriája a DiskOnChip DIMM Plus nevet kapta. Ez a 2000 júniusában bemutatott DIMM2000 típusú eszköz utódának tekinthető, viszont annál hatékonyabban használható. Az új memória többféle verzióban készül, hiszen a mintapéldányai 32, 64, 96 és 128 MB kapacitású változatokban érhetők el. A DiskOnChip DIMM Plus 0,16 mikronos gyártási technológiákkal készül. A 144 érintkezővel rendelkező új, SODIMM (Small Outline Dual In-line Memory Module) memória olvasási és írási sebessége eltérő, hiszen a cég szerint olvasáskor 3 MB/másodperces, míg íráskor 1,5 MB/másodperces adatátvitelt támogat.


Az M-Systems szerint a DiskOnChip DIMM Plus egyik legjelentősebb újdonsága, hogy olyan technológiákat és megoldásokat is támogat, amelyek az eddigieknél hatékonyabban védik a tárolt adatokat. Az új memória további nagyon fontos jellemzője, hogy bootolási feladatokhoz is alkalmazható, ugyanis tartalmaz egy olyan 1 KB-os programozható blokkot, amelynek segítségével kezdeményezhető egyes operációs rendszerek indítása.

A DiskOnChip DIMM Plus memóriáknak jelenleg még csak a mintapéldányai érhetők el. Az M-Systems tervei szerint a nagyobb mennyiségű gyártásuk február közepén fog elkezdődni, de az új adattároló eszközök hivatalos áráról egyelőre még nem jelentek meg információk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!