JohnnyCage

Kombinált memóriachipeket adott ki az AMD

A chipóriás Advanced Micro Devices (AMD) a napokban olyan új, kombinált memóriachipeket adott ki, amelyek egyetlen tokban egy különálló flash, valamint egy SRAM memóriachipet is tartalmaznak.

Az új chipek a társaság elmondása szerint elsősorban a mobiltelefon gyártók köreiben kerülhetnek majd alkalmazásra. A kombinált memóriachipek több változatban is léteznek az egyes memóriák mérete szerint. A chipek flash része 16, 32, illetve 64 MByte-os lehet, amelyet egy 2, 4, esetleg 8 MByte méretű SRAM (Statikus RAM) mag kísér.

- A flash memóriák gyakorlatilag a mobiltelefonok "merevlemezeként" is tekinthetőek, vagyis ezen chipekben tárolódik el az összes szükséges információ, beleértve az operációs rendszert, a készülék-beállításokat, illetve a telefonszámokat, üzeneteket, és még sok mást - mondta Kevin Plouse, az AMD Memory Group részlegének technológiai marketinggel, valamint üzleti célú fejlesztésekkel foglalkozó elnökhelyettese. - Amire viszont a flash nem képes, az az információ gyors eltárolása - mondta.

Ezért van az, hogy amikor a felhasználó eltárol egy telefonszámot mobilkészülékében, az információ először az SRAM-ba rögzítődik, és a flash-ba való beírásra csak ezután, meglehetősen lassan kerül sor. Mindazonáltal "a flash teszi lehetővé, hogy a mobiltelefonból egy mobil információs terminál váljon."

Az AMD összes "multichip" modulja ezért mind flash, mind SRAM memóriát tartalmaz. A társaság szerint a mobiltelefon gyártók a megoldással pénzt és helyet takaríthatnak meg, vagyis az eszközök kisebbek, gyorsabbak, okosabbak, és olcsóbbak lehetnek. Mivel a különböző tárkapacitású chipek tokozása és lábkiosztása megegyezik, a gyártóknak ráadásul elég egy NYÁK-tervet készíteniük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lion #3
    Hé pistike neked milyen mobilod van ?????
    -----
    Pistike szerényen... Fülkés :o))))))))))))))) )))))))))))))))))