Csabi

Egy gigabájtos CompactFlash memória

A SanDisk közleménye szerint a jövő héten megrendezésre kerülő Comdex kiállításon lehet majd először megtekinteni a legnagyobb kapacitású CompactFlash memóriakártyát. A cég szerint a nagy kapacitású, ugyanakkor kis méretű memóriák iránt egyre nagyobb a kereslet, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a hordozható digitális készülékek mind népszerűbbé válnak a piacon. Ezen eszközök közé tartoznak például a különböző digitális fényképezőgépek és a hordozható audiolejátszók is, amelyekhez tökéletesen lehet majd használni a legújabb, egy gigabájt kapacitású CompactFlash kártyát.

A SanDisk szerint az egy gigabájtos memórián akár 1000 darab fénykép, 20 óra audio vagy néhány óra video is tárolható. Nelson Chan, a cég egyik alelnöke kiemelte, hogy az új CompactFlash kártyát kiválóan lehet majd alkalmazni digitális kamerákban, ugyanis az eddigieknél hosszabb videok rögzítésére lesz lehetőség.

A különböző hordozható készülékekhez alkalmazható memóriák piacán is óriási a versengés. A szakemberek szerint a legnagyobb riválisoknak a CompactFlash, a Memory Stick és a Secure Digital (SD) kártyák számítanak. Érdekesség, hogy a SanDisk és a Sony nemrégen megállapodást kötött a különböző memóriákkal kapcsolatban. A két cég jelenleg is közösen dolgozik a következő generációs Memory Stick kifejlesztésén. A Sony Memory Stick memóriák jelenleg maximum 128 MB-os változatban kaphatók. 2002-ben fog megjelenni a 256 MB kapacitású változat, amelyet 2003-ban az 1 GB-os Memory Stick követ majd. A Panasonic többek között Secure Digital (SD) memóriák fejlesztésével is foglalkozik. A cég mostanában mutatta be az 512 MB kapacitású SD kártyáját.

A SanDisk tervei szerint az új CompactFlash memória nagyobb mennyiségben a jövő év elejétől lesz elérhető. A cég képviselője elmondta, hogy az 1 GB kapacitású memóriakártya körülbelül 800 dollárba fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pite #8
    update: most neztem a sandisk oldalt, van itten pc card adapter, deugye ez megint love...
  • pite #7
    ez jo hir mar, legalabb lenyomjak a kisebb meretuek arait, es vegre lehet venni mondjuk egy 512 megasat is emberibb aron... bar az jo lenne ha egy kulcstartonyi meretbe zsufolnak bele ezt itt fenn, es monnyuk usb csatlakozasa lenne (a'la IBM) es nem csak a digitalis keszuleken keresztul lehet hasznalni...
    bar lehet hogy okos emberek hardveresen meghekkelik es akor eljon majd a kanaan :))
    Mixi neked meg jar egy pont ;)
  • dewdew #5
    Lehet kapni RAMdrive-ot. 768 MB-ra rapakoljak neked a Win98 SE-t. Na az szakit, mint allat, csak nagyon draga!
  • silanor #4
    Ilyen kene bele mp3 lejatszoba :)
  • MuERTe #3
    Bár az lehet hogy a FlashDrive.
  • MuERTe #2
    Ha jól emlékszem ennek a vacaknak a vincseszter és az sdram között van valahol a sebessége, ugyhogy elég brutális lenne erre installálni a rendszert :) Csak bekapcsolom és már megy is, mint a régi szép comondoros időkben :))
  • dewdew #1
    A cég képviselője elmondta, hogy az 1 GB kapacitású memóriakártya körülbelül 800 dollárba fog kerülni
    ja, ket ev mulva 80-ba, 4 ev mulva 8-ba.