Franczy

Az Intel komoly reményeket fűz újdonságaihoz

Kétségtelen, hogy az Intel óriási reményeket fűz legújabb Pentium 4-es processzoraihoz, valamint a sokak által várva várt DDR (Double Data Rate) memóriatámogatással rendelkező alaplapi chipkészletéhez, ugyanis amennyiben ezen újdonságok sikeresek lesznek, a világ legnagyobb chipgyártója akár jelentős mértékben is javíthat az általános gazdasági lassulás miatt legfeljebb csak átlagosnak nevezhető eladási mutatóin. Ahogy egyébként arról az elmúlt napokban többször is beszámoltunk, az Intel mostanság rántotta le a leplet új csúcsprocesszoráról, az immár 0,13 mikronos gyártási technológiával készülő, Northwood magos Pentium 4-ről, mely esetében jelenleg 2,2 GHz jelenti a legmagasabb működési frekvenciát, de hamarosan várhatóan ennél is magasabb frekvenciájú chipekkel rukkol majd elő az Intel.

"Manapság több mint 450 millió olyan személyi számítógép üzemel világszerte, melyben 700 MHz-es, vagy ennél alacsonyabb működési frekvenciájú processzor található. Úgy vélem, hogy ezen processzorok teljesítménye már nem elegendő a zökkenőmentes MP3 fájlkezeléshez, az interneten keresztüli streaming videózáshoz, a DVD-lejátszáshoz, vagy az online játékokhoz, így értelemszerűen elkerülhetetlenné válik a régebbi processzorok újabbakra történő lecserélése, vagyis szerintem a közeljövőben akár komolyabb mértékben is javíthatunk az eladási mutatókon. Gondolom azzal sem árulok el nagy tikot, amikor azt mondom, hogy az Intel komoly reményeket fűz az új Pentium 4-es processzorokhoz, melyek révén a Pentium 4-es termékcsalád vélhetően növelni tudja majd piaci részesedését. Félreértés ne essék, nem azt várom, hogy 2002-ben kétszer annyi chipet adunk el, mint a korábbi években, de abban biztos vagyok, hogy 2002-ben minden eddiginél jobban felgyorsul a Pentium 4-es platformra történő átállás" - nyilatkozta Louis Burns, az Intel Desktop Platform Group alelnöke és egyben vezérigazgatója.

Burns ezenkívül elmondta, hogy bár a napokban debütált csúcskategóriás Pentium 4-es processzor alig gyorsabb a korábbi 2 GHz-es frekvenciájú modellnél, a 0,13 mikronos gyártási technológiával készülő, nagyobb cachememóriával szerelt új és a régebbi Pentium 4 között jóval nagyobb a különbség, mint azt a köztük lévő pár 100 MHz-es frekvenciakülönbség sejteti. Amikor Burnst arról kérdezték, hogy amennyiben ez így van, akkor a konkurens AMD Athlon XP processzorai általánosságban miért teljesítenek jobban, mint a Pentium 4-es processzorok, Burns úgy reagált, hogy szerinte "jelen pillanatban a Pentium 4 a világ leggyorsabb processzora".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • iXBT #18
    Na ja:)
  • iXBT #16
    Na ja, elszallt amd-seknek minden annyira faj, ami az intellel kapcsolatos. Ez valami komplexus?
  • Gabest #13
    Engem meg az kezd ingerelni hogy minden fotel beszólás után itt vagy te is valami "húzzál innen" szöveggel.
  • fotel #7
    Msot ti arra mentek ki hogy nem is kell gyorsabb proci? akkor komolyan az amd-s hírekben miért ugráltok hgoy dejó hogy van ez is????

    Ha nektek úgysem kell - vagy ezzel azt akarjátok mondani hgoy tényleg lasabb az amd és nektek elég az is? :DDDD
  • Turmoil #6
    Erről csak annyit, hogy nálam egy régi 500-as Celeron van, és:
    1. tudtam élvezhetően játszani az EA-nál a BattleTech beta-tesztelése alatt (ADSL-en)
    2. annak ellenére, hogy az alaplapom csak 2x-es AGP-t tud (ABIT BM6) teljesen normálisan tudok DVD-t nézni (Matrox G400 és Pioneer 105S)
    3. az MP3 lejátszáshoz minimális teljesítmény elegendő
    Pedig a gépem ugye 700 MHz alatti.

    De mostmár csak kibírom egy darabig, és ha megjön a 13 mikronos XP, akkor bevásárolok...

    És külöMben is:) Az AMD prociknak jobb az aerodinamikája... :)
  • iXBT #5
    Ez az ideges stilus meg az osszes amd fun-ra:)
  • Viza #2
    Most miert mondasz ilyeneket?
    Szerintem igaza van. Nekem otthon egy 500-on futo celeronom van, es nem tudok online jatszani, meg streaming videot sem nezni, sot dvd-t sem.
    Mondjuk nincs benne dvd-olvaso, meg a netre sincs rakotve. :))
    MP3-at tudok lejatszani, de lehet hogy tevedek, meg csak par szaz oranyi zenet hallgattam, biztos kesobb jon elo a problema az ilyen lassu gepeken. :)