Csabi

Új Gateway számítógépek

Az Intel hétfőn mutatta be hivatalosan azt az i845 nevű chipkészletét, amely a Pentium 4 processzorok mellett az SDRAM memóriákat is támogatja. Az új lapkakészletre már nagyon vártak az alaplap- és a számítógépgyártók is. A nagyobb cégek nem is halogatták tovább az új chipkészletet tartalmazó PC-ik bemutatását, hiszen a Dell és most már a Gateway is el kezdte forgalmazni a Pentium 4-re épülő, SDRAM memóriákat tartalmazó asztali számítógépeket.

A Gateway két új PC-t is piacra dobott, amelyek közül a Performance 1500CS modell az otthoni, míg az E-3600 számítógép elsősorban az üzleti felhasználók számára készül. A cég a Performance 1500CS-t elsősorban nagyobb teljesítményt igénylő szoftverek futtatásához ajánlja. Kiválóan alkalmas digitális kép-, hang- és videofeldolgozáshoz, illetve egyéb multimédiás alkalmazásokhoz. Természetesen a legújabb játékprogramok igényeinek is tökéletesen megfelel. A Performance 1500CS az 1,5 GHz-es frekvenciával működő Intel Pentium 4 processzorra épül. A konfigurációban megtalálható többek között 128 MB SDRAM memória, egy 20 GB kapacitású merevlemez, egy 12x/8x/32x CD-RW meghajtó, egy 56K PCI modem és egy integrált 10/100 Ethernet LAN vezérlő is. A számítógéphez egy 17 colos monitor tartozik. A Performance 1500CS a Windows Millennium Edition operációs rendszerrel vásárolható meg körülbelül 1000 dollárért (280 000 forint).

Az üzleti felhasználók számára a Gateway az E-3600 típusú számítógépét ajánlja, amely olyan megoldásokat tartalmaz, amelyek nagyon jól felhasználhatók a mindennapi munka során. Az alapkonfiguráció szinte teljes mértékben megegyezik a Performance 1500CS-sel. A hardverkomponensek tekintetében a legnagyobb különbség, hogy az E-3600 nem tartalmaz CD-RW meghajtót, ugyanis csak egy 48-szoros sebességű CD-ROM kerül bele. A szoftverek tekintetében viszont a két konfiguráció jelentősen eltér. Az E-3600 ugyanis a Windows 2000 operációs rendszerrel kerül forgalomba, és a vásárló megkapja többek között a Microsoft Office XP Small Business, az Intel LANDesk Client Manager Software v6.1 valamint a Norton AntiVirus szoftvereket. A Gateway E-3600 ára körülbelül 1200 dollár (330 000 forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!