Franczy

Oroszország és Kína cybertámadásokra készül?

[CNN] Az amerikai titkosszolgálat egyik vezetője csütörtökön azt nyilatkozta, hogy a szervezet legfrissebb értesülései szerint Oroszországban és Kínában olyan számítógépes eszközök és szoftverek kifejlesztésén dolgoznak, melyek segítségével olyan hosszantartó cybertámadások is végrehajthatóak lesznek a közeljövőben, melyek, ha nem védekeznek ellenük, akár az Egyesült Államok gazdaságára is rendkívül nagy veszélyt jelenthetnek.


Egy feltört weboldal

Lawrence Gershwin, az amerikai titkosszolgálat tudományos és technológiai részlegének az egyik vezetője elmondta, hogy az említett országok által fejlesztett számítógépes támadófegyverek arra is alkalmasak lehetnek, hogy a támadást indító fél teljes anonimitásban gyakoroljon nagyon kemény nyomást a támadás célpontjául kiválasztott országra. Gerschwin a napokban az Egyesült Gazdasági Bizottság előtt számolt be a fentebb említett, Amerikát fenyegető veszélyekről, és elmondta, hogy szerinte amennyiben valamely ország komoly cybertámadásokat indít Amerika ellen, akkor azt nyugodtan úgy lehet venni, mintha az adott ország egy újfajta katonai támadást indítana az Egyesült Államok ellen.

"Teljes bizonyossággal állíthatom, hogy a cybertámadások szempontjából Amerikára legveszélyesebb két ország Kína és Oroszország. Nagyon komolyan figyeljük ezen országok káros informatikai tevékenységeit. Néhány más országnak is vannak hasonló tervei, és ezen országok egy része is Amerikát jelölte meg elsődleges célpontjának, de előfordul, hogy ezek az országok egymás elleni cybertámadások végrehajtására készülnek" - mondta Gershwin, aki Kínán és Oroszországon kívül egyetlen más országot sem kívánt megnevezni.

Az Egyesült Államok egyébként egy ideje saját maga is olyan katonai tervekkel rendelkezik, melyek szerint a "billentyűzetről indítható" cybertámadásokhoz szükséges eszközök és az azok elleni védekezési módszerek fejlesztésére komoly összegeket fordíthat a hadsereg. Edward Anderson, az amerikai hadsereg tábornoka elmondta, hogy Amerikának is folyamatosan fejlesztenie kell saját számítógépes támadási és védekezési rendszereit. Anderson természetesen azt nyilatkozta, hogy Amerika a közeljövőben nem kíván ilyen támadásokat indítani, de nem árt felkészülni egy esetleges cybertámadásra, mely akár a civilek életét is károsan befolyásolhatná.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gab #9
    plazma: a ruszkik linuxon nőttek fel, mivel az (volt) a katonai OS ;). Így a csákók tudhatnak valamit. Ninju félelmének bebizonyosodásától én is tartok :-\. Mi lesz, ha kicsúszik a vezetés kezéből az irányítás? Koránt sem hiszem, hogy annyira nagy lenne az összhang..
    Az nekünk + senkinek sem lenne jó, ha az USA-ban káosz lenne: mielőtt bármilyen hülye ötlete lenne bárkinek, gondoljon a Mo.-i következményekre:

    • 1, Mo. eléggé közel van a ruszkikhoz = csak veszthetnénk 1 ilyen összeütközésen;

    • 2, Ha az USA tönkrem1, akkor magával rántja Mo. gazdaságát is: aztán meg leshető lesz a nagy semmi és újra bokros-csomi, stb.
  • Zocsi #6
    Ezaz! Oroszországban ha lenyomják az ENTER-t az = a Világháborúval. A cikk elejéből legalábbis ez érthető ki!
  • Coine #5
    Húhh, mi lesz így a szegény Amerikai Egybesült Állatokkal ?????
  • Meszo #1
    Hat valamit mondani kell a szenatusnak, kulonben nem kapnak meg tobb lovet a kibaszott hadseregukre.