Franczy

Amerikai-kínai hackerháború: fegyverszünet?

[ZDNET] Az utóbbi időkben lezajlott nemzetközi hackertámadásokban résztvett kínai számítógépes bűnözők szerdán bejelentették, hogy rendkívül büszkék arra, hogy eddig már körülbelül ezer darab amerikai website-ot sikerült megtámadniuk, azonban most fegyverszünetet szeretnének kötni az amerikai hackerekkel.



Szakértők szerint az értelmetlen amerikai-kínai hackerháború következtében mindkét országban számos cég szenvedett el az eddigiekben kisebb-nagyobb veszteségeket, így már éppen ideje lenne, ha a szemben álló felek kibékülnének egymással, vagy legalábbis időleges fegyverszünetet kötnének.
A kínai Chinabyte portál által támogatott Honker Union of China hackerszövetség tagjai szerdán egy olyan nyilatkozatot adtak ki, miszerint azzal, hogy eddig már több mint ezer amerikai website-ot sikerült tönkretenniük, lényegében el is érték a céljukat, és szeretnének fegyverszünetet kötni az amerikai hackerekkel.

"A jövőben bekövetkező esetleges USA-ellenes hackertámadásokhoz a Honker Union of China tagjainak semmi köze nem lesz." - áll a kínai hackerek által szerdán kiadott nyilatkozatban.

Szakértők szerint az amerikai-kínai hackerháborút az amerikai hackerek kezdték. A két nemzet között egyébként akkor lett nagyon feszült a légkör, amikor egy amerikai kémrepülőgép és egy kínai vadászrepülőgép április 1-én összeütközött egymással, és a kínai gép lezuhant a dél-kínai tengerbe, pilótája pedig szörnyethalt. Az amerikai hackerek már közvetlenül a légibaleset után "munkához" láttak, és április elejétől kezdve több száz kínai website-ot törtek fel, és olyan mondatokat helyeztek ki a feltört oldalakra, mint például: "Örökre utálni fogjuk Kínát, és feltörjük az összes kínai website-ot!".

Az amerikai támadásokat természetesen kínai hackerek sem hagyhatták szó - illetve inkább tett - nélkül, így, ahogy azt korábban bejelentették, a Honker Union of China és egyéb más kínai hackerszervezetek tagjai is többezer hackertámadást indítottak a különböző amerikai cégek és hivatalok internetes oldalai ellen.
Egyelőre kérdéses, hogy a kínai hackerek fegyverszüneti ajánlata milyen fogadtatásra talál majd az amerikai hackerek körében. Lehet, hogy létrejön a fegyverszünet, vagy a béke, de lehet, hogy az amerikaiak csak valamilyen trükknek veszik a kínaiak ajánlatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #8
    atomot mindenkire aki haboruzni akar... :)

    "Örökre utálni fogjuk Kínát, és feltörjük az összes kínai website-ot!" ilyen elmes mondat is csak egy hamburgerzabalo agyabol pattanhatott ki... gondolom ezt a mondatot is 2 hetig gyakorolta mire le birta irni a frissen szerzett sport diplomaja utan...
  • Dikkma #1
    Archemy?