JohnnyCage

Kínai crackerek internetes támadást terveznek az USA ellen

[BBC] Az FBI tegnap kiadott egy értesítést a rendszeradminisztrátoroknak, miszerint a biztonsági hiányosságokat javallt azonnal megszüntetni, mivel ismeretlen kínai crackerek online támadást terveznek az USA ellen.


Az FBI szerint weboldalcsúfítások egész áradata várható a jövő hónap elejére, mivel egyes kínai hackercsoportokban ellenséges reakciót váltott ki a lezuhant amerikai kémrepülőgép esete, valamint a két ország közötti politikai ellentét. A belgrádi Kínai Nagykövetség május 7-ei, véletlen NATO bombázásának évfordulója szintén agodalomra ad okot, közöle az FBI.

Az FBI National Infrastructure Protection Center (NIPC - Nemzeti Infrastruktúravédelmi Központ) központja felhívta a figyelmet arra, hogy az elkövetkezendő hetekben meg fog növekedni a weboldal-csúfítások és DoS (Denial of Service) típusú támadások valószínűsége. A kínai hackerek várhatóan egyéb technológiákat/támadásokat is alkalmazni fognak az Egyesült Államok ellen a közeljövőben, de a legnagobb veszély ezeken a területeken van.

"Már a közelmúltban is számos amerikai weboldalt elcsúfítottak a kínai hackerek az USA-t gúnyoló üzeneteikkel" - áll az FBI felhívásában. "Ráadásul a NIPS korábban egy "LION" nevű féregprogramról is beszámolt, amely DDoS (Distributed Denial of Service) típusú támadás véghezviteléhez szükséges DDoS programokkal fertőzi meg a számítógépeket. "A LION féregprogram forráskódjának analízise fényt derített arra, hogy a féreg titokban jelszavakat és felhasználóneveket küld tovább egy előre meghatározott kínai címre."

Az FBI a közelmúltban egy olyan egységet hozott létre, amely a számítógépes, illegális behatolásokat és bűncselekményeket hivatott jelezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dikkma #19
    Nem is volt célom azzá válni. Másrészt meg nagyon nem akartam én sem "nagy hajcihőt" csinálni.
    Amúgy sem érdekel az egész. És nem fogok megsértődni, ne aggódj... amúgy meg nagyrészt igazad van.
  • Dikkma #16
    Én is szépen ízekre szedhetném mondataidat, -kkel, és én is ki tudom forgatni szavaidat, de minek? Felesleges erről vitázni.
    Utóbb még kiderül, te is sárga vagy, azért véded őket.
    Na azért néhány:
    pl. elolvastam őket
    pl. arab emberek... azok... nem, mint én... én nem tépek ki halott amerikai pilótákat a helikopterükből, hogy aztán meztelenül hurcolásszam körbe-körbe, miközben énekelgetek és ünneplem, hogy az "amerikai kutyák" ( akik az ellenségeik, bevallottan ) most aztán nézegethetnek. Bár egy szóval nem mondtam eddig, hogy különb vagyok tőlük, azért túl sok párhuzamot nem tudok felfedezni az én viselkedésem, és az araboké közt. Azt meg nem mondtam, hogy ha oda születek, nem én vagyok a legprimitívebb.
    Mindenki antiszemita. Senki nem szereti a zsidókat. Én ezzel nem így vagyok. Tiszetelem, amit Izraellel tettek, hogy felemelték, és több háborúban is lesöpörték az ellenük összefogó barbár arabokat.
    pl. hogy más nevében. Miért, ha mondtad, olvassam a hackerháborút: ott mintha nem csak a kínaiakat buzdították volna?!? Akkor (talán) nem egyedül vagyok.
    pl. szerinted még soha nem volt kínai kémgép amerikában? ugyan már... és ha kórházi gépek nincsenek fenn, akkor 1. meg tudod mondani, hogy pl. a szervek átültetését hogyan felügyelik? Újsághírdetást adnak fel? "Bazze kő egy máj?"? :) 2. a katonai szerverek azért csak össze vannak kötve... de persze erről nem szóltál, ebben igazam van, így ezt te nem is láttad.
    pl. ha nem méltatsz válaszra, akkor elbújom szégyenemben. Pedig annyira adok a véleményedre (tudod, csak a tiéd, más nevében) hogy most el is hallgatok.

  • Dikkma #13
    Hát ti tiszta hülyék vagytok. Méghogy go china go??
    Semmi épeszű érvet nem tudtok felhozni az USA ellen csak "mondták" hogy az USA-t utálni kell. Ennyit tudtok. A líbiai meg arab szarok utálják USA-t, nem mi!
    Most még csak nem is arról van szó, hogy mi van, ha valami fontos szervert ér támadás, és emberek halnak meg emiatt (orvosi, stb. szerverek) de még csak arról sem, hogy a katonai szervereket támadják.
    Hanem hogy a SÁRGÁK kekeckednek egy náluk nagyobb hatalommal! Hát kik ők?
    Annyukat!!!
  • TnS #8
    "egyes kínai hackercsoportokban ellenséges reakciót váltott ki a lezuhant amerikai kémrepülőgép esete"

    Szerintem a kinaiakat annyira nemzavarna egy lezuhant amerikai kemrepulo, sot meg orulnenek is, hogy eggyel kevesebb. Csakhat nem az amerikai gep nem zuhant le, hanem a kinai.
  • AnarchoiD #3
    mivel az usa csucs informatikusai kinaiak, magyarok,oroszok stb... china-nak van eselye ;) nagyon is van ;)

    HAAAAAAAAAAAAAAJJJJJRRRRAAAAAAAAAAAA
  • Coine #2
    Go China, Go!!!