Mikeyy

Új fegyver a hackerek ellen

A rendszergazdák egy újabb lehetőséget kaptak a különböző információk betolakodóktól való megvédésére, a Motorola ugyanis bejelentette vizualizációs és elemző szoftvereszközét, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó első pillantásra vizuálisan értelmezze a hálózati támadásokat, és gyorsan reagáljon rájuk.

A Motorola Intrusion Vision hálózati támadások detektálására szolgáló érzékelők által kapott információkat egyszerű, intuitív módon jeleníti meg. Ezen kívül képes a különböző érzékelők által kapott információk összehasonlítására, így az operátorok könnyen felfedezhetik a komolyabb támadásokat., és mivel az információk szinte valós időben jelennek meg, gyorsan tudnak reagálni rájuk, a helyzetnek megfelelő módon.

"A hálózati támadásokkal kapcsolatos információk vizualizációja és összehasonlítása fontos a rendszergazdák számára, akiket túlterhel az érzékelők révén kapott szöveges információk tömkelege" - nyilatkozta John Cole, a Motorola biztonsági rendszerekkel és termékekkel foglalkozó részlegének alelnöke és általános menedzsere.

Az Intrusion Vision grafikus megjelenítése gyűrűszerű - céltáblához hasonlít - és az így kapott vizuális információkat a felhasználók könnyen tudják értelmezni, és az összes érzékelő által biztosított információkat egyetlen képernyőn láthatják. A nyílt API (Application Programming Interface - alkalmazás-programozási felület) használata lehetővé teszi, hogy a fejlesztők megoldják az együttműködést számos érzékelő és betolakodókat detektáló eszközzel. A szoftver Java script segítségével készült, így széles körben felhasználható.

"A behatolók detektálásának egyik megoldatlan problémája az előrejelző elemzés, vagyis a múltban történt események alapján bizonyos fokú előrejelzést illetve figyelmeztetést kapni arról, hogy milyen támadások várhatóak a jövőben. A Motorola Intrusion Vision mögött található technológia egy egyszerű előrejelzési elemzést biztosít" - nyilatkozta David O'Brien, az Epsilon Systems tanácsadója. Az Intrusion Vision már ebben a hónapban kapható lesz, az alapváltozat 11490 USD áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!