JohnnyCage

Németország hackerjelző rendszert szeretne

[IDG] Németország egy korai figyelmeztetőrendszert szeretne készíteni az esetleges, internetes hackertámadások ellen, amit a kormány az online támadásokkal szembeni védelmi rendszer részévé akar tenni.


Kinai hackerek üzenete

A statisztikák egyértelműen mutatják, hogy hiába az egyre jobb védelmi rendszerek alkalmazása, hiába a biztonsági hibák kijavítása, az online hackertámadások száma vészesen nő az interneten. A potenciális támadások időbeni felismerése és meghíúsítása végett a német Belügyminisztérium egy összehangolt hálózatot kíván létesíteni a gyorsreagálású számítógépes biztonsági egységek részére, amelyek számos kormány, és privát szervezetben jelen vannak, mondta Dirk Inger, a német Belügyminisztérium szóvivője szerdán.

A német biztonsági szakemberek fel kívánják hívni az emberek figyelmét az ország internetes rendszereinek védtelenségére, kiváltképpen az utóbbi hetek Kína és USA közti politikai feszültség által kiváltott hackertámadás-invázió kapcsán. A tucatnyi német CERT (Computer Emergency Response Teams - Számítógépes Vészhelyzeti Reagálási Erők) egység közötti hatékony együttműködés megvédhetné az ország számítógépes hálózatát a nagyobb horderejű hackertámadásoktól, és ráadásul nem kellene minden efféle támadást nyilvánosságra hozni, mondta Inger.

"Egyáltalán nem igaz az az állítás, miszerint a semmiből kellene felépítenünk a rendszert. A CERT egységek már jelenleg is viszonylag nagyszámban működnek" - mondta olyan nagy társaságokra utalva, mint például a Deutsche Telekom AG, amely saját számítógépes biztonsági egységgel rendelkezik, vagy akár a német központi IT biztonsági ügynökség, a Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI).

A nemrégiben nagy port kavart, és jelenleg is tartó kínai, USA-ellenes hackertámadás-sorozat kiváltó oka a néhány héttel ezelőtt lejátszódott amerikai kémrepülő-baleset volt, amellett természetesen, hogy Kína egyébként sincs túlzottan jó viszonyban az Egyesült Államokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!