SG.hu

Számítógépes grafikára cseréli az embereket a Levi's

A farmermárka mesterséges intelligencia modelleket fog használni a sokszínűség és a fenntarthatóság növelésére.

A mesterséges intelligencia az olyan programok megjelenésével, mint a ChatGPT és a Midjourney felkapott téma lett, és a divatmárkák is ki akarják használni az előnyeit. Az ikonikus farmercég, a Levi's bejelentette, hogy partnerséget kötött a Lalaland.ai nevű stúdióval, amely mesterséges intelligencia által generált divatmodelleket készít. A Levi's azt tervezi, hogy teszteli ezeknek a modelleknek a használatát, hogy "kiegészítse az emberi modelleket, fenntartható módon növelve a termékeink modelljeinek számát és sokszínűségét" - jelentették be sajtóközleményükben.

A Lalaland.ai "hiperrealisztikus" modelleket generál különböző testalkatú, korú és bőrszínű modellekből. Honlapja szerint a Calvin Klein és a Tommy Hilfiger cégek is dolgoztak már a stúdióval. "Bár az MI valószínűleg soha nem fogja teljesen helyettesíteni az emberi modelljeinket, izgatottak vagyunk a potenciális lehetőségek miatt, amelyeket ez a fogyasztói élmény javítása szempontjából biztosíthat számunkra" - jelentette be Dr. Amy Gershkoff Bolles, a Levi Strauss új technológiákra összpontosító vezetője. Tavaly ilyenkor a Levi Strauss 700 alkalmazottat, azaz a munkaerő 15 százalékát bocsátotta el átszervezések során. A leépítésekkel a vállalat évi 100 millió dollárt tudott megtakarítani.

A Levi's bejelentése szerint a sokszínűségre irányuló erőfeszítései túlmutatnak majd az MI modellek alkalmazásán, megjegyezve, hogy olyan tartalomkészítőkkel való együttműködésre összpontosítanak, akik "tükrözik széles fogyasztói bázisukat". Az azonban nem világos, hogy ez a kezdeményezés hogyan fonódik össze a generált modellek használatával ahelyett, hogy valódi modelleket, sminkeseket és fotósokat fizetnének. A vállalat azon törekvése, hogy egy algoritmus által generált modellek felé mozduljon el, párhuzamba állítható más iparági próbálkozásokkal, amelyek a valódi embereket MI-vel kívánják helyettesíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tom_pika #5
    De az alapjövedelem amúgy sem megoldás. Nem arra termett az ember, hogy alapjövedelemből otthon üldögéljen a fotelben (mert többre az amúgy sem elég), hanem arra, hogy dolga legyen a világban, hogy szükség legyen rá és a munkájára, még ha ő maga csak egy átlagember is, aki semmi pluszt nem tud felmutatni az MI-hez képest. Az átlagembert szépen feleslegessé fogja tenni az MI, a társadalom degenerálódni fog, majd széthullik. Hacsak valami vírussal/atommal időben le nem rendezik a lakosság feleslegessé vált 99%-át. Egyszerűen nem látom a szép új jövőt, amiben az MI mindenkinek a hasznára lesz.
  • Frekvency #4
    jó nagyot fog szólni amikor ez a nyomorult kukturmarxista vadliberális wokelufi majd szétrobban mint a szar...beh szép idől lesznek azok..
  • dyra #3
    jó naiv vagy. Ez a valóságban úgy fog kinézni, hogy ki a fenét érdekli miből élsz. Miért nem képezted magad. Most amúgy pontosan ez van. Miért is változna ez? Nem csak a cégek versenyeznek egymással az országok is. Ahol alapjövedelem lesz az versenyhátrányban lesz. Nincs pénz eltartani a nem dolgozókat. majd megyünk villanyszerelőnek meg gyári melósnak. Ott egy csomó mindent nem tudnak még automatizálni.
  • Szefmester #2
    Nem értem a problémád.
    Ez a nincsen melós meg nincsen ki megvegye mert nem keresnek pénzt az emberek a kapitalisták baja. :D

    A világfelfogást kell hamarosan és nagyon hirtelen lecserélni, mert alig maradt mára olyan munka amit ne lehetne automatizálni a megfelelő gépekkel. A számítástechnika fejlődése olyan mértékben belassult, hogy pár extrém újításon kívül nem látsz fejlesztést egy friss és egy két generációval azelőtti termék között.
    Már nem tudnak a mesterséges elévülés segítsége nélkül forgalmat generálni a gyártók, mert telített a piac.
    MOST kell elkezdeni átállni a mennyiség helyett a minőségre és tartósságra, mert hamarosan nem darabszámban fogják mérni a sikert. Miért? Mert nem lesz melós a gyárakban, a földeken, az irodákban. Nem azért fognak dolgozni az emberek mert KELL, hanem mert szeretik azt csinálni. Nincs melós, nincs fizetés, nem lesz miből megvenni, nem lesz eladás, csőd.

    Váltani kell. Alapjövedelem, és motiválni az embert hogy a fotelben tespedés helyett fejlessze önmagát, és ne azért mert akkor több pénzt kereshet, hanem mert az jó.

    Az alapanyagok végesek és fogytán vannak esetenként. És ha nem jön valami új és olcsó energiaforrás mint a fúziós reaktorok, akkor valami csúnya kresselés lesz a világban.
  • kvp #1
    Nemcsak a diversity-t tudjak novelni, de meg a munkasokat (a modelleket) is ki tudjak venni a kiadasi oldalrol. Eljen a 4. ipari forradalom. Lasd meg a jatekokban az npc szovegirok csereleset MI alapu szoveg generatorokra. Egyelore csak a gep general es az emberek ellenoriznek, de ha stabil es megbitzhato, akkor teljesen ki is valthatjak az embereket. Automatikus palyageneratorokkal kiegeszitve a teljes muveszeti reszleg kivalthato lenne MI-vel es 100%-ban MI generalt jatekok szulethetnenek. (nem mintha a nethack nem ilyen generalt palyakat hasznalna 1987 ota) Meglatjuk mennyire lesz jo ha egy chatgpt szintu szoftver irja egy videojatek tortenetet es az osszes npc interakciot.