Franczy

Intel CPU és ASUS alaplap rövidhírek

A világ legnagyobb chipgyártó cége, az Intel bejelentette, hogy miután az asztali és a mobil Pentium III processzorok esetében is már nemrégiben sor került rá, így a Celeron processzorok sem kerülhetik el azt a bizonyos modifikációt, melyekre hamarosan sort fognak keríteni a cégnél. A 733, 766, 800, valamint a hivatalosan még be sem jelentett 850 MHz-es működési frekvenciájú Intel Celeron processzorok a régebbi sorozatoktól eltérő, némileg módosított core-t fognak kapni.

A asztali Pentium III-as processzorokhoz hasonlóan az új, D0 core-os Celeronok is magasabb Vcore feszültségen, 1,7 V helyett 1,75 V-on fognak üzemelni. Az új core steppinggel (0686 helyett 068A) rendelkező Celeron processzorok a híresztelések szerint sajnos nem fognak tökéletesen működni a már meglévő alaplapokban, de az esetleges gondok várhatóan BIOS frissítés után megoldódnak majd. Az új core-ral rendelkező Intel Celeron CPU-k tesztelése várhatóan március 23. és 30. között indul meg, és május 16-ig véget is ér. Az új processzorok így előreláthatólag június 1-én jelennek majd meg a piacon.

Második rövidhírünk a kiváló minőségű termékeiről híres ASUS cég új alaplapjáról szól. Az ASUS ugyanis a napokban bejelentette népszerű CUSL2-C típusú alaplapjának új verzióját, mely egyébként az Intel 815EP chipsetére épül. Az új ASUS alaplap teljes neve egyébként a következő: "ASUS CUSL2-C Black Pearl", vagyis feketegyöngy. Ha az újdonság specifikációit nézzük, akkor egyből feltűnik, hogy az eredeti CUSL2-C-hez képest nem sok változtatást hajtottak végre a cég mérnökei.

A Black Pearl változat tehát egy ATX formátumban készülő alaplap, melynek három darab DIMM memóriafoglalatába maximum 512 MB PC100/PC133-as SDRAM helyezhető bele. Az alaplapon hat PCI slot, egy AGP4x-es slot, egy CNR slot, valamint egy ATA/100-as kontroller található, de ami igazából újdonságot jelent, az a Smart Card Reader. Az alaplap North Bridge-dzsén egy gyönyörű aranyszínű hűtőborda kapott helyet, valamint kellemes meglepetés, hogy az alaplap dobozában találhatunk egy cserélhető végű csavarhúzót is, amire szerintem eddig még nem volt példa. Az ASUS Black Pearlt a külföldi piacokon állítólag már nagyobb mennyiségben is be lehet szerezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!