Spencer

ASUS CUV266 alaplap DDR támogatással

Az ASUSTeK Computer egy újabb komoly alaplappal bővíti kínálatát, amelynek legfontosabb tulajdonsága, hogy Socket 370 foglalattal rendelkezik, és a DDR memóriákat is támogatja.

Az ASUS a legújabb termékénél a legmodernebb megoldásokat alkalmazta, aminek köszönhetően az új, CUV266 nevű alaplap rengeteg eszközzel és technológiával kompatibilis. A cég nem spórolt le semmi lényeges komponenst. Minden bizonnyal nagy teljesítményű, stabil és megbízható alaplapnak fog majd számítani.

Az ASUS CUV266 a Socket 370 foglalatba helyezhető Intel Pentium III processzorokat támogatja egészen 1GHz-es órajelig. A VIA Apollo Pro 266 nevű chipkészletre épül, amely többek között képes kezelni a DDR (Double Data Rate) SDRAM memóriákat. Az alaplap összesen 3GB-nyi PC1600 vagy PC2100 DDR SDRAM memória befogadására alkalmas. Az elérhető maximális sávszélesség 2.1GB/másodperc. A 266MHz-es memóriasín jól kihasználható a komolyabb teljesítményt igénylő alkalmazások esetében.


Az ASUS CUV266 következő érdekessége, hogy egy újra tervezett órajelgenerátorral rendelkezik. Ennek segítségével az FSB (Front Side Bus) frekvenciája 1MHz-es pontossággal állítható be a BIOS-ból.

Az ASUS új alaplapja az AGP Pro, és az öt darab PCI foglalat mellett egy ACR csatlakozóval is rendelkezik. Az AGP 4x interfész nagymértékben képes megnövelni a grafikus eszközök teljesítményét, és ezzel biztosítja a háromdimenziós alkalmazások hatékonyabb futtathatóságát. Az ACR leginkább az audio és a kommunikációs eszközökhöz használható. Ennek megfelelően támogatja a modem, az audio, a LAN (Local Area Network) és a DSL (Digital Subscriber Line) technológiákat is.

Az ASUS CUV266 fontosabb tulajdonságai közé tartozik, hogy támogatja az ATA-100 interfészes meghajtókat, hat USB portot tartalmaz, valamint rendelkezik egy integrált C-Media CMI8738 audiovezérlővel is. Megtalálható rajta egy Smart Card Reader csatlakozó, amelynek használatában egy felhasználóbarát szoftver is segít. A hálózathoz való kapcsolódást és a hálózati funkciókat az integrált 3Com EtherLink 10/100 LAN vezérlő biztosítja. Az ASUS új, CUV266 alaplapja mellé járnak az ASUS PC Health Monitoring és ASUS PC Probe szoftvereket is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dikkma #2
    JAJJ de nagyon király!! Persze VIA, de akkor is! Mondjuk nem lesz ilyenem, a ddr annyira kevés előrelépés, hogy egy ilyen alaplapra nem fejlesztek, de aki új gépet vesz, annak király!