Franczy

Az ASUS bejelentette V8200 típusú grafikuskártyáit

A leginkább kiváló minőségű alaplapjairól és monitorkártyáiról ismert ASUSTek Computer cég Tajvanban bejelentette legújabb és sokak által már várva várt termékcsaládját, az ASUS V8200-at.

Az V8200-as termékcsaládba tartozó grafikuskártyák az Nvidia cég legújabb és egyben legnagyobb teljesítményű grafikus chipjére, az Nvidia GeForce3 GPU-ra épülnek. A cég képviselői nem titkolták, hogy az új termékcsalád óriási piaci sikerében bíznak, és ezt minden bizonnyal teljesen jogosan teszik, hiszen a V8200-as sorozat elődjeinek tekinthető V6600/6800-as, V7100-as, valamint V7700-as grafikuskártyák egytől egyig nagy sikereket arattak a felhasználók körében. A V8200-as sorozatba tartozó ASUS monitorkártyákon a DDR (Double Data Rate) memóriák az Nvidia referencia ajánlása szerinti 460 MHz-es (2x230 MHz) frekvencián üzemelnek, így a kártya rendelkezik a mai legfejlettebb játékok zökkenőmentes futattásához szükséges megfelelő memória sávszélességgel, de az eddigi tapasztalatokra építve kijelenthető, hogy ez a memóriafrekvencia a megfelelő túlhajtó programokkal bizonyos mértékben tovább növelhető lesz.Az új ASUS kártyák óriási grafikus teljesítményéről sokat mondanak a következő adatok: 800 milliárd utasítás/másodperc, 76 GigaFLOPS, 7,4 GB/sec-os memória sávszélesség. Az ASUS-tól megszokott módon a V8200-as sorozatba tartozó grafikuskártyák mellé is megkapjuk majd a SmartDoctor(TM) címet viselő általános monitoring programot, mellyel figyelemmel kísérhetjük például a kártya hűtőventillátorának fordulatszámát, vagy az AGP busz feszültségét.

Az ASUS a mostani bejelentés alkalmával két darab, V8200-as sorozatba tartozó kártyát jelentett be. A Pure változaton mindössze egy VGA kimenet kapott helyet, míg a Deluxe verzió el van látva TV kimenettel, video bemenettel, és 3D-s szemüveg támogatással is. Mindkét változat várhatóan április elején debütál majd a kiskereskedelemben, a Pure 549 dollárba (~164e Ft), a Deluxe pedig 598 dollárba (~179e Ft) fog kerülni.A témához kapcsolódik, hogy néhány külföldi árlistán már egyre több gyártó GeForce3 grafikus chipre épülő monitorkártyája tűnik fel mostanában, az áruk nagyjából egy szinten, 550-600 dollár körül mozog. Egyes árlistákon már a GeForce3 Ultra kártyákat is feltüntetik, persze ezek a valóságban még nem kaphatóak és a végleges debütálási áruk sem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • greg #33
  Na sziasztok. Én nem tudom mi van veletek. Tudom, tudom drága. De mindennek megy az ára. Kezdjük azzal, én tegnap előtt vettem egy GeForce3-t. 160.000 Ft-ért. Igaz nekem grafikus munkához kell, de azért én sem vetem meg a játékot. Ez a kártya úgy repeszt mint állat. Nem csak a munkámban, de a játékokban is mindent a maxra állítok, és meg se kottyan neki. Van egy pár DX8-at támogató progim is. Ég és föld az előbbi játékokhoz képest. Szóval lehet hogy hülye vagyok hogy megvettem, de én valószínű mindig meg fogom venni a legújabb GeForce-t, mert a többi kártyához képest, ezek tudják mit csinálnak. Na csá!
 • Laalee #16
  nem csak a bena tervezs miatt iszonyu nagy savszelesseg kell a kartyanak, ahhoz meg meregrega ram kell, raadasul egyre több... hamegnezitek a ram ara legalabb annyi mint a kartya tobbi resze... amugymeg en is azt mondom gefo2 mx meg legalabb fel evig ha nem tovabb... barmint a vasarlas... nekem egy tnt2 ultra van es nemigen latam jatekot amivel akadt volna..
 • RangeR #14
  Tök mindegy,kinek milyen régi típusó video kártyája van.így is nevetséges,meg úgy is.Akkoriban a Quake1 nem ment túl jól az S3 kártyámmal,ami 4000Ft volt,akkor vettem egy Tseng6000 kártyát 5400Ft-ért,és mérföldkőnek számított az az upgrade.Most mikor TNT1-ről korszerűsítettem Geforce1-re,majdnem 4x annyit fizettem érte.És így korszerű gépem lett? francot lett korszerű!Már a Geforce2 sem lenne az.Nevetséges már ez,amit csinálnak.Ennek a Geforce3-nak kellene a csúcson lennie,mondjuk legyen elbaszott drága,20.000Ft.A G2 meg lenne 15.000Ft,és így tovább lefelé.De ez köcsögség,hogy ennyibe kerül...
 • Pali #7
  http://www.hwhunpage.com/cikkek/video/GeForce3/index.htm
 • Pali #5
  Gyorsabb, meg teljesen támja az MS DirectX 8-at, meg egy csomó új lehetőség, ami még csak a jövőbeni DirectX-ekben lesz. Ezzel együtt én nem vennék ilyen kártyát sem ennyi pénzért.
 • AnarchoiD #3
  valaki sugja meg mi a kulonbseg a GEF2 es GEf3 kozott, miert eri meg ennyi lovettat kiadni ? mivel tud tobbet ? (gyorsabb ? , csak ??)
 • kowajano #1
  szép kis kártya meg az ára is szép lesz