JohnnyCage

Intel, AMD árcsökkentések

[Register] Az Intel bejelentése szerint a társaság március 4.-étől olcsóbban kínálja összes processzorát. Az AMD az Intel lépésére reagálva szintén bejelentette, hogy a társaság is csökkenteni fogja processzorainak árait.

Az Intel március 4.-étől minden processzorát olcsóbban adja majd, de az árváltozások mértéke típusonként változik. A dobozos, 1.5, 1.4 és 1.3GHz-es Pentium 4 CPU-k 64MB RDRAM modullal együtt 2, 3, és 1%-kal lesznek olcsóbbak, és így 644, 440 és 336 dollárba kerülnek majd. A PIII vonalon nagyobb mértékű árcsökkenés lesz, az 1GHz, 933MHz, 800MHz és 750MHz órajelen működő változatok 11, 7, 11 és 6%-kal kerülnek majd kevesebbe. A 733MHz-es változat a 750MHz-eshez hasonlóan 6%-kal lesz olcsóbb.

Bár a korábbi tervek szerint a Celeron CPU-k árai márciusban nem csökkentek volna, az Intel úgy döntött, hogy ezen processzorok árait is mérsékli. A 800MHz-es változatnak jelentős mértékben, 19%-kal csökken az ára, míg a 766, 733, 700 és 667MHz-es Celeronok 8, 6, 5 és 8%-kal kerülnek kevesebbe március 4.-étől.

Az Intel legnagyobb konkurense, az AMD az Intel árcsökkentését követően szinte azonnal bejelentette, hogy a cég Athlon és Duron processzorai is olcsóbbak lesznek a jövőben. Az előzetes tervek szerint az AMD processzorinak ára egy nappal az Intel árcsökkentése után fog lejjebb esni, március 5.-én. Az AMD nyilvánvalóan azért vár az ármérsékléssel március 5.-éig, mert a társaság tudatában akar lenni az Intel végleges árcsökkentési mértékének, hogy a cég ennek megfelelően alakíthassa árait. Az AMD a múltban mindig sikerrel múlta alul az Intel processzor-árakat, és a közeljövőben is várhatóan ez történik majd.

Ahogy az AMD partnereinek címzett levelében írta, "Ez csupán egy előzetes értesítés. Az AMD még nem biztos a március 5.-ei időpontban, ez a dátum bármikor előbbre vagy későbbre kerülhet még. Az elkövetkezendő két hétben kérjük ne halmozzanak fel nagyobb raktárkészletet a processzorainkból." Másszóval ne vásároljanak a szükségesnél több AMD processzort a napokban, mivel azok hamarosan sokkal olcsóbbak lesznek. "Javasoljuk, hogy használják ki az alacsony árakat, amint az árcsökkentés életbe lép."

Az AMD tervezett árcsökkentése az Intel árainak követése mellett valószínűleg az 1.3GHz-es Thunderbird hivatalos megjelenését készíti elő, amely az OEM cégek számára már egy ideje elérhető volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nyunyu #12
    Hmm, megse 700-as P3-at fogok venni, hanem 800-ast :-)
  • kowajano #8
    na csak minnél lejebb lejebb
  • Pali #7
    Scooter te egy ... amatőr vagy. No comment.
  • Coine #6
    Nemtom ezen mit kell anyázni, ez csak nekünk jó.....