Berta Sándor

Mesterséges intelligencia a felső­oktatásban

Egy nemzetközi programból új tanulási platform jött létre.

A Career 4.0 megalkotásában a projektet vezető Bochumi Ruhr Egyetem, valamint a görög Eniochos és Cytech Mobile Solutions, a bulgáriai Gabrovo Kereskedelmi Kamara, a Milano-Bicocca Egyetem és a spanyol Valnalón Technológiai Park mellett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is részt vett. A magyarul is elérhető platformot a kiértékelések után kiépítik és egyre nagyobb szerepet kap majd a felsőoktatásban.

A célkitűzés az volt, hogy a fiatalokat segítsék a megfelelő tanulmányi terveik és a karrierdöntéseik meghozatalában. A szakmaválasztásnál használt módszerek és dolgok, például a vállalkozói gondolkodás és cselekvés, valamint a digitális kompetenciák fejlesztése ugyanúgy alkalmazhatók a tanulmányok kiválasztásakor is. A Bochumi Ruhr Egyetem Munkatudományi Intézete a tapasztalatok hasznosítására, illetve a kutatások folytatására és kiterjesztésére szeretne megalapítani egy európai kutatási konzorciumot.

A Career 4.0-t egy éve alkalmazzák Bulgáriában, Görögországban, Magyarországon, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban. Dr. Martin Kröll, a Bochumi Ruhr Egyetem Munkatudományi Intézetének professzora elmondta, hogy a tanulási platform a különböző államok legjobb módszerein alapul és nagy többletértéket kínál a képzésekhez, valamint az át- és a továbbképzésekhez. Mindent, amit az elmúlt esztendők során tanultak, átvisznek a képzés területére, különösen a felsőoktatásba és - elsősorban a mesterséges intelligencia és az IT-eszközök bevonásával - továbbfejlesztik a szolgáltatást. Mindenekelőtt az agilis tanulási módszerekre és elemzésekre, illetve az adaptív tanulási és intelligens ajánlási rendszerekre építenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!