Berta Sándor

Oktatási megoldást dobott piacra a TeamViewer

A fejlesztőcég komoly kihívója lehet a Zoomnak és az oktatás területén használt többi szoftvernek.

Oliver Steil, a TeamViewer vezetője tavaly decemberben nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a közeljövőben újabb vállalatokat vásárolhatnak fel és terjeszkedhetnek. Nos, ez márciusban bekövetkezett, amikor a társaság megszerezte az Upskill nevű amerikai vállalkozást, amely a kiterjesztett valóság területére fejleszt szoftvereket.

A TeamViewer most közölte, hogy egy korszerű, adatvédelmi szempontból teljesen megfelelő internetes oktatási csomagot fejlesztett ki és dobott piacra. A TeamViewer Classroom lehetővé teszi az iskolák, az egyetemek és más oktatási intézmények közötti interaktív együttműködést. A program egyik globális IT-szereplő fejlesztéseit sem tartalmazza.

A szakemberek fontosnak tartották, hogy az alkalmazás sokkal több legyen egy online kapcsolattartást biztosító egyszerű megoldásnál és olyan funkciókkal rendelkezzen, mint a feltöltött dokumentumok közös szerkesztésének lehetősége, a digitális táblák és az elkülönített helyiségek használata a csoportmunkák elősegítésére, valamint a valós idejű felmérések készítése a tanulói csoportokon belül. Az oktatók a moderálási jogok segítségével befolyásolhatják a résztvevők közötti interakciókat és dokumentálhatják az egyes órák eredményeit. A különböző feljegyzések tárolhatók a világhálón és azokhoz bármikor bármelyik másik csoport is hozzáférhet. A szoftver egy plug-in és egy alkalmazásprogramozási interfész (API) használatával integrálható különböző oktatási platformok, például a Moodle rendszerébe.

Dr. Hendrik Witt, a TeamViewer termékfejlesztési vezetője kifejtette, hogy a digitalizálás fontos feladat atz oktatásban. A koronavírus-járvánnyal összefüggésben az elmúlt másfél esztendő során megmutatkozott, hogy ebben a folyamatban a társadalomnak kell fejlődnie. Az új program a különböző intézményekkel és ügyfelekkel való, éveken át tartó együttműködésnek köszönhetően megfelel a legmagasabb szintű biztonsági és adatvédelmi szabványoknak. Fontos volt az is, hogy a tanuláshoz való alkotmányos jogot úgy biztosítsák az emberek számára, hogy eközben ne kelljen adatvédelmi szempontból kompromisszumokat kötni.

A TeamViewer Classroom európai szervereken fut, eszközfüggetlen és a 2018. május 25. óta hatályos európai uniós általános adatvédelmi rendelet (GDPR) minden előírásának maradéktalanul megfelel, miközben maximálisan akadálymentesített. A csomag PC-ken, laptopokon, táblagépeken és okostelefonokon egyaránt használható - akár régebbi készülékeken is, az adott operációs rendszertől függetlenül. A TeamViewer természetesen teljes terméktámogatást biztosít a megoldáshoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • axbombit #1
    Well, maybe at least TeamViewer will make the application better than Zoom