Berta Sándor

Állás­keresőknek segítene a Microsoft

A redmondi konszern új kezdeményezést hívott életre.

Brad Smith, a Microsoft elnöke és jogi igazgatója blogbejegyzésében jelentette be, hogy 25 millió álláskereső számára elindították azt a programjukat, amelynek keretében az érintettek a különösen népszerű szakmákhoz szükséges képesítéseket szerezhetik meg.

Amint kiderült, a társaság elsősorban olyan munkanélkülieknek szánja a projektet, akik a koronavírus-járvány ideje alatt veszítették el az állásukat. Az érdeklődők a digitális kompetenciákat többek között a LinkedIn, a GitHub és a Microsoft Learn platformokon keresztül sajátíthatják el, majd a program során hivatalos oklevelet kapnak.

Az óriáscég különböző eszközöket is ingyen fog biztosítani az álláskereséshez és egy új tanulási alkalmazást szintén ki akar fejleszteni a Teams nevű szolgáltatásához azért, hogy a munkaadókat segítse abban, hogy az új és a meglévő munkatársaik egyaránt megszerezhessék a különböző szakképesítéseket.

A vállalat a különböző kormányoknak világszerte adatokat és elemzéseket szeretne elérhetővé tenni azért, hogy jobban fel tudják mérni a helyi gazdasági igényeket.

A Microsoft mindenekelőtt a LinkedInből származó adatokat akarja elemezni, valamint a legkeresettebb szakmákat és az azokhoz szükséges képesítéseket szeretné felmérni. Az ajánlatok négy nyelven (angol, francia, német, spanyol) lesznek elérhetők, hogy minél több emberhez juthassanak el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!