Spencer

Toughbook, a strapabíró notebook

A Panasonic és a Matsushita ma bejelentették a legújabb, Toughbook CF-28 típusú, hordozható számítógépeiket, amelyek a mai leggyorsabb notebookok közé tartoznak.

Az új számítógépek a felépítésük és a rendkívül jó teljesítményük révén nagyon sokoldalúan felhasználhatók. Elsősorban üzletemberek számára készülnek, de hatékonyságuknál fogva akár grafikus alkalmazási területeken is alkalmazhatók.

Először essen pár szó az új Toughbook számítógépek különleges felépítéséről. A cégek a fejlesztés során nagyon komolyan foglalkoztak az notebookok minél strapabíróbb kialakításával. Ennek köszönhetően az új hordozható számítógépek az eddigieknél sokkal jobban ellenállnak, például az utazások során felmerülő káros hatásokkal szemben. Ide kell érteni többek között a rázkódásokat és az ütődéseket is. Ezek kiküszöbölése érdekében a cégek magnéziumötvözetből készülő burkolatot alkalmaztak, valamint felhasználták a SuperSheet eljárást is. A notebookok nagyon fontos tulajdonsága, hogy a nedvességgel szemben körülbelül négyszer jobban ellenállnak, mint a hagyományos hordozható számítógépek.

A Toughbook CF-28-as modellek az Intel Pentium III processzoraira épülnek, amelyekben megtalálható a SpeedStep technológia. Ez elsősorban az akkumulátorok élettartamának meghosszabbítását segíti elő. A notebookok már alapesetben is nagyon sok, nagy teljesítményű komponenst tartalmaznak. Természetesen ezek a vásárló igényinek megfelelően akár ki is bővíthetők.

Az új Toughbook számítógépek között két fontosabb modellt lehet megkülönböztetni. Az egyik a CF-28MC típus. Ez a 600MHz-es Pentium III processzorra épül. Emellett 128MB SDRAM memóriát, 20GB kapacitású merevlemezt, egy 13.3 colos, 1024x768-as felbontásra képes TFT LCD kijelzőt, valamint 4MB VRAM-ot tartalmaznak. Természetesen az 56Kbps sebességű modem is része a konfigurációnak. A CF-28MC modell 4800 dollárba kerül. A másik új számítógép a CF-28MB nevet viseli. Ez csupán annyiban tér el a CF-28MC típustól, hogy csak 12.1 colos, 800x600-as felbontású TFT LCD kijelzővel rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!