Berta Sándor

Felismeri a pszichológiai problémákat egy alkalmazás

A szoftver a szakembereknél is hatékonyabb segítséget jelenthet.

A Montfort nevű izraeli startup által megalkotott Brain Profiler nevű program a mesterséges intelligenciára épül, és elősegíti a mentális betegségekkel kapcsolatos pontos diagnózisok elkészítését. A The Jerusalem Post az április végi és a májusi cikkében azt írta, hogy a technológia tudományosan és sokkal gyorsabban tudja diagnosztizálni a lelki betegségeket, mint a szakértők.

Az alkalmazást a Montfort, a Sha’ar Menashe Pszichiátriai Kórház részlegvezetőjével és Abaraham Peleddel, a Technion Izraeli Technológiai Intézet docensével közösen fejlesztették ki. A technológiát korábban arra használták, hogy digitálisan teszteljék a segítségével az olyan neurológiai betegségeket, mint például a Parkinson-kór. A szoftverbe integrált új funkciók képesek érzékelni azt is, ha valaki depressziós, szorongással küzd vagy más egészségügyi problémái vannak.

A pszichikai betegségek növekvő mértékű elterjedése miatt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra hívta fel a figyelmet, hogy a depresszió 2030-ra fő halálokká válhat. Ezért is juthat a következő években és évtizedekben nagy szerep a Brain Profilernek. Alan Aziz, a Technion UK vezetője úgy kommentálta az új fejlesztést, hogy a pszichikai egészségügyi problémák gyors és egyszerű diagnózisa egy valódi életmentő dolog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Szefmester #3
  Egy szint után már az evés is csak kedv kérdése...

  Nekem egy rosszabb periódusban 4 nap volt az amikor nem ettem, mert nem volt hozzá kedvem. Azon csodálkozom visszatekintve hogy egyáltalán ittam, meg fürödtem. Mondjuk a meló miatt szükséges volt, de ennyi. A 4. nap végén is csak azért ettem mert megkínáltak egy pogácsával (valamely kolegának volt születésnapja), de fájt lenyelni azt az egy szem fornettis sajtost is.
 • Agyturbinikusz #2
  Vagy öngyilkos, vagy csak egyszerűen nem figyel arra amit csinál, hiszen nem érdekli.
 • zola2000 #1
  Hogy lehet a depresszió halál ok 2030ra?
  Annyi öngyilkos csak nem lesz.
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2021.06.07. 17:35:15