Berta Sándor

Kiderültek az AirPods Max fejlesz­tésének részletei

Az Apple nem csupán egy drága fejhallgatót akart megalkotni.

A társaság néhány héttel ezelőtt jelentette be az első hagyományos fejhallgatóját, amely a saját márkaneve alatt jelent meg. Az új AirPods Max aktív zajszűrési és 3D-audio funkcióval rendelkezik, a támogatott szabványok között van a Dolby Atmos. Nemrég ismertté vált, hogy az új készülék minden bizonnyal nem számíthat majd kiemelkedő sikerre a piacon, amely elsősorban arra vezethető vissza, hogy nagyon drága, hazánkban például 234 990 forintba kerül. Ez az árképzés pedig aligha fogja vonzóvá tenni a tömegpiacon.

Most Evans Hankey, a kaliforniai cég tervezőcsapatának vezetője a Casa Brutus japán honlapnak mesélt az AirPods Max és ahhoz tartozó Smart Case tároló fejlesztésének részleteiről. Az előbbi terméket különösen a drága ára miatt bírálták, míg az utóbbi még nem igazán tudta meggyőzni a kritikusokat. Az interjút a MacRumors is átvette.

A menedzser elmondta, hogy több száz prototípust fejlesztettek ki azért, hogy megtalálják az optimális egyensúlyt a kényelmes viselet és a hangminőség között. Rengeteg munkát fektettek be a megfelelő forma kialakításába, hogy egyrészt a fejhallgató több órán át tartó viselése se okozzon problémákat, másrészt elég szorosan simuljon a felhasználók fejére, ne essen le arról és ezáltal tökéletesen izolálja a külső zörejeket.

A Smart Case lehetővé teszi az eszköz helytakarékos tárolását és ez közel sem mondható el a konkurens termékek mindegyikéről. Azonban a vásárlók és a szakemberek egyaránt kritizálták a tárolót, amelyet az első tesztekben szinte mindenhol "haszontalannak" neveztek. Az eszköznek köszönhetően ugyan az AirPods Max úgy néz ki, mintha egy kis kézitáskában lenne elhelyezve, de a Smart Case gyakorlatilag egyáltalán nem védi a kiegészítőt. Ráadásul a tároló nélkül a készülék nem kapcsolható ki.

Evans Hankey ezenkívül elárulta, hogy kifejlesztettek egy érintésérzékeny kezelőfelületet is, amelyen keresztül az AirPods Max vezérelhető, de a tervezőcsapat végül úgy döntött, hogy egy nagyobb méretű úgynevezett digitális koronát alkalmaznak, éppúgy, ahogy az Apple Watch esetében is, mert azzal a hangerő sokkal pontosabban szabályozható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pakeszke #7
    ugy ertette a tobb szazat hogy megvettek azokat es raraktak egy leragott almacsutkat :)
  • M2 #6
    Azért azzal mindenki csak nyer, ha egy milliárdokon ülő vállalat néha leül és az alapoktól újragondol egy eszközt. Sok hülyeség is kijön persze, de új irányokat adhatnak a többieknek is. Ha visszatekintünk, miden sikertermékük így lett fejlesztve, nem véletlenül ragaszkodnak hozzá annyira.
  • cateran #5
    "A menedzser elmondta, hogy több száz prototípust fejlesztettek ki azért, hogy megtalálják az optimális egyensúlyt a kényelmes viselet és a hangminőség között. Rengeteg munkát fektettek be a megfelelő forma kialakításába, hogy egyrészt a fejhallgató több órán át tartó viselése se okozzon problémákat, másrészt elég szorosan simuljon a felhasználók fejére, ne essen le arról és ezáltal tökéletesen izolálja a külső zörejeket."

    En nem ertek hozza, de nem lett volna egyszerubb venni parat a mar piacon levo termekekbol es azokbol kiindulni?
  • M2 #4
    Hallgatható teszt:

    AirPods Max - Hear What It Actually Sounds Like (?Headphones Required)
    Utoljára szerkesztette: M2, 2020.12.20. 13:01:46
  • Macropus Rufus #3
    lazán kapcsolódik:
    https://www.youtube.com/watch?v=KEUbKyckfvE
  • gosub #2
    A dizájn szerintem most nagyon nem jött össze. Úgy néz ki mint két szocreál turista szappantartó extra szivaccsal az alján. A tároló pedig mint egy fura női retikül.
  • M2 #1
    Sok dolog van, ami tetszik benne! De mint óvatos vásárló, inkább kivárom vele a jövő karácsonyi időszakot.
    Addig derüljenek ki az első szériás hibái (minden Apple terméknél vannak), cseréljék le a szánalmas tokot, kapcsoljon ki tok nélkül is rendesen és jelenjen meg hozzá olyan AppleTV, ami rendesen támogatja!
    Utoljára szerkesztette: M2, 2020.12.19. 22:59:02