Berta Sándor

Touch ID funkcióval jöhet az új Apple Watch

A termékbe olyan funkciók kerülhetnek, amelyek jelenleg egyetlen okosórában sem találhatók meg.

Az új funkciókkal kapcsolatos szabadalmakról a Patently Apple és az AppleInsider számolt be. Az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO) benyújtott egyik szabadalom alapján az Apple Watch következő generációjába többek között egy új ujjlenyomatszenzort építhetnek be. A biometriai érzékelőmodult az egyik oldalon elhelyezett gombba integrálhatják. A gomb jelenleg még a nemrég használt alkalmazások közötti váltásra szolgál, de a Touch ID funkció előtérbe kerülésével lehetővé válhat a négy számjegyű kódok megadása, miközben az Apple Pay-fizetések is biztonságosabbak lehetnek. A társaság úgy véli, hogy ezáltal könnyebb lehet a felhasználók közötti váltás is.

Egy a USPTO-hoz bedott másik szabadalom egy olyan kamerát és vakut írt le, amelyet a kijelzőbe fognak integrálni. A kamera és a vaku egészen addig nem lesznek láthatók, amíg azokat nem használja valaki. A megoldás hasonló módon működhet majd, mint a ZTE Axon 20 5G láthatatlan szelfikamerája is. A kamerát fedő réteg akár átlátszó is lehet. Az Apple ebben az esetben nem egy OLED-panelre épít majd, hanem egy kettő rétegből álló konstrukcióra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #1
    "a Touch ID funkció előtérbe kerülésével lehetővé válhat a négy számjegyű kódok megadása, miközben az Apple Pay-fizetések is biztonságosabbak lehetnek"

    Ez így egy elég értelmetlen mondat lett. Inkább elkerülhető az óra csuklóra helyezésekor a négyjegyű kód kötelező megadása (ami egy közelbe helyezett telefon feloldásával eddig is megkerülhető volt).

    Fizetéskor tényleg kényelmes, ugyanakkor kicsit biztonságosabb lenne. Most is duplán kell megnyomni a gombot, de e művelet közben ujjlenyomat beolvasást is végezhet az óra. Jó ötlet!