Berta Sándor

Érintő­képernyős MacBook érkezhet

Az Apple napjainkig nem fejlesztett ki és dobott piacra érintőkijelzővel felszerelt laptopot.

A kaliforniai óriáscég évek óta ragaszkodik ahhoz az álláspontjához, hogy nem integrál érintőképernyőt a MacBook készülékeibe. Jony Ive, a társaság akkori főtervezője 2016 novemberében mindezt azzal indokolta, hogy a Mac számítógépeken nem lennének hasznosak az érintőkijelzők és ehelyett a Touch Bar nevű megoldás mellett tették le a voksukat. A téma mostanában ismét felmerült és a funkciót a felhasználók egy része örömmel látná az új MacBook modellekben.

Egy ismertté vált szabadalom miatt mindenesetre úgy tűnik, hogy az Apple is hajlik arra, hogy megváltoztassa az éveken át képviselt álláspontját. Az ok egyszerű: vannak előnyei a notebookokban az érintőkijelzők alkalmazásának.

A szabadalmi dokumentumot a Myfixguide és az MSPowerUser oldalak fedezték fel. A tavaly decemberben az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO) benyújtott anyag egy rendkívül vékony érintőszenzort írt le. A dokumentum alapján az Apple a különösen vékony érzékelő segítségével akar megvalósítani egy lehetőleg kompakt kijelzőt.

A gyártó - szokásához híven - semmit sem árult el a szabadalmáról és így azt sem lehet tudni, hogy megvalósítja-e az érintőképernyős MacBookot és ha igen, mikor. Szintén nem ismert, hogy milyen területeken, illetve konkrét eszközökben alkalmazhatná a vállalat a különösen vékony érintőszenzort, így a MacBookokban való használatra is csak következtetni lehetett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!