Berta Sándor

Az IT-óriások profitálnak leginkább a koronavírus-járványból

A négy legnagyobb technológiai konszern részvényárfolyama soha nem látott magasságba emelkedett.

A CNBC által közölt információk alapján az Amazon, az Apple, a Facebook és a Microsoft részvényárfolyama egyaránt új rekordszintet ért el, így kijelenthető, hogy a koronavírus-járványból mind a négy internetes, illetve számítástechnikai társaság profitált. Az Amazon, az Apple és a Facebook részvényei egyaránt több mint három százalékkal drágultak, míg a Microsoft esetében az emelkedés közel egy százalékos volt.

A részvények erősödésének hatására a négy óriáscég együttes piaci értéke megközelítette az 5 billió dollárt. Az Apple piaci értéke közel 1,5 billió dollárt tett ki, a Microsofté 1,44 billió dollárt, az Amazoné 1,3 billió dollárt, míg a Facebooké 700 milliárd dollárt. Az öt nagy amerikai technológiai vállalat közül egyedül a Google tőzsdei értéke nem ért el új rekordszintet.

Persze a jelenség nem csupán az öt IT-óriást érintette, hanem számos más technológiai konszern részvényárfolyamát is. Az okok között szerepel, hogy számos részvényes azzal számol, hogy az érintett társaságok a következő hónapokban is jól fognak keresni a különböző internetes szolgáltatásaikkal és felhőajánlataikkal. Miután sok munkavállaló kénytelen továbbra is otthonról dolgozni, ezért a pénzügyi világ a jövővel kapcsolatban is stabil, illetve növekvő keresletre számít a távmunkával és a távmunkát támogató technológiákkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!