Berta Sándor

Alternatív gyártókat keres a termékei elkészítéséhez az Apple

Az információ a beszállítóktól szivárgott ki.

A Nikkei Asian Review értesülései alapján az Apple olyan alternatív gyártókat keres, akiket a jövőben megbízhatna a készülékeinek, illetve azok alkatrészeinek az elkészítésével. Az amerikai konszern így akar felkészülni arra a helyzetre, ha az elsődleges beszállítójának számító Foxconn szolgáltatásait már nem tudná vagy nem akarná igénybe venni. A társaság emellett így teremthet versenyhelyzetet és csökkentené a partnerétől való függőségét.

Az Apple a Luxshare-ICT kínai vállalatot például azzal bízta meg, hogy fektessen be a Catcher Technologies nevű tajvani gyártóba, amely fémházakat állít elő az iPhone és a MacBook modellekhez. Az ezzel kapcsolatos tárgyalások már egy éve zajlanak a felek között és nemrég intenzívebbé váltak.

Amennyiben a Luxshare-ICT és a Catcher Technologies a jövőben kooperálna egymással, akkor az előbbi akár teljes eszközöket is gyárthatna az Apple számára és a tajvani Foxconn kínai ellenpólusát képezhetné. A Foxconn felelős jelenleg az iPhone készülékek gyártásának 50 százalékáért, amely az Apple számára egy viszonylag komoly függőséget jelent.

A Luxshare-ICT készítette az Apple AirPower nevű induktív töltőjét, az Airpods nevű vezeték nélküli fülhallgatókat és az Airpods Prók első gyártója is volt. A kaliforniai óriáscéghez kötődött a kínai beszállító tavaly értékesített termékeinek a fele. A kérdés az, hogy a Luxshare-ICT hajlandó lenne-e lemondani és ha igen, milyen mértékben a más konszernektől érkező megrendelésekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!