Berta Sándor

Egészségügyi funkciók kerülhetnek az új AirPods modellekbe

A tervezett fejlesztésekhez szükség van új érzékelők beépítésére.

A DigiTimes IT-portál arról számolt be, hogy az Apple és az ASE Technology nevű tajvani vállalat olyan környezeti fényt érzékelő szenzorokon dolgozik, amely egy vagy legfeljebb kettő éven belül bekerülhetnek az amerikai konszern vezeték nélküli fejhallgatóiba. Miután az új generációs AirPods (Pro) készülékekbe egészségügyi és fitneszfunkciókat integrálna a társaság, azok használatához elengedhetetlenül szükség van ezekre az új érzékelőkre, amelyek képesek például a felhasználók szívfrekvenciáját mérni - hasonlóan az Apple Watch okosórák esetében alkalmazott módszerhez.

Továbbá olyan funkciókat is integrálnának, amelyeket általában fitneszkarkötőkbe és okosórákba szoktak beépíteni. A DigiTimes cikke példaként említette egy lépésszámláló és az arcmozgás-felismerő eszköz integrálását. Az egészségügyi állapot felügyelete azon AirPods-tulajdonosok számára lenne előnyös, akik nem rendelkeznek Apple Watch okosórával vagy rendszeresen sportolnak valamit. A MacRumors szerkesztői ugyanakkor nem voltak meggyőződve arról, hogy az Apple mérnökei a szenzorokat megfelelően tudják majd elhelyezni, úgy, hogy eközben az AirPods és az AirPods Pro modellek dizánját ne kelljen alapjaiban megváltoztatni.

Emellett az is felmerült, hogy inkább nem lenne-e jobb a Beats Powerbeats Pro vezeték nélküli fejhallgatók következő generációjába integrálni az egészségügyi funkciókat, mert azok elegendő helyet kínálhatnak ehhez az alkalmazott fülkampók belsejében. Ezenkívül szóba került az üzemidő kérdése, mivel az a szívfrekvencia folyamatos mérése miatt jelentős mértékben lecsökkenhet.

A DigiTimes tavaly áprilisban arról írt, hogy az Apple vezeték nélküli fülhallgatójának legújabb változata elsősorban a zajszűrő funkciójával tűnik majd ki a többi termék közül. Az információt később megerősítette Daniel Ives, a Wedbush cég elemzője, aki szerint az új AirPods 3 elsősorban a módosított dizájnban és a vízálló készülékházban fog különbözni a két korábbi modelltől. Nemrég viszont kiszivárgott, hogy az idén már aligha fog új változat megjelenni az AirPods vagy az AirPods Pro fülhallgatókból, azok leghamarabb 2021 első vagy második negyedévében kerülhetnek a boltokba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Palinko #1
    Nem tudom, mérés pontosságában a mellkas öv a legjobb, utána jönnek a csuklós órák de ott már nagyot romlott a pontosság. Próbálják javítani ezt mindazzal hogy pl 3 szenzort helyeznek el az órán a komolyabb gyártók.

    Namármost egy ilyen fülhallgatóba örülhetünk ha az 1 szenzor elfér nem hogy a 3, a fülbe sokkal apróbb erek vannak és a véráram is durvább azért egy csuklóban szóval nagyon szkeptikus vagyok milyen adatokat fog ez szolgáltatni de egy össze vissza ugráló mérés rosszabb mintha semmilyen nem lenne.