Berta Sándor

Rontják a Nest kamerák képminőségét

A Google azért vezeti be ezt az intézkedést, hogy tehermentesítse az internetet. Vajon kiveri a biztosítékot a vásárlóknál?

Márciusban a Netflix és a YouTube, valamint az Amazon és az Apple egyaránt korlátozta a stream-szolgáltatásai képminőségét. A cél az volt, hogy mérsékeljék a világháló leterheltségét. Most szintén ebből a megfontolásból a Google is ilyen jellegű lépésről döntött a tulajdonában lévő Nest biztonsági kameráinak az esetében, de mivel ez egy megvásárolt hardver, nagyon nem ugyanaz a helyzet, mint egy szórakoztatásként továbbított videófolyamnál. Az óriáscég e-mailben értesítette az érintetteket, erről több felhasználó a Twitteren számolt be.

A korlátozások értelmében az okostelefonokkal összekötött beltéri biztonsági kamerák tulajdonosai nem állíthatják majd be a szükségesnél nagyobbra a készülékek felbontását, így az nem haladhatja meg a szabványos értéket. Amennyiben az eszközök észlelik, hogy a felbontás azt az értéket meghaladja, akkor automatikusan visszacsökkentik a szabványos szintre. A rendkívüli helyzet végén a különböző felbontások ismét elérhetők lesznek.

A döntést a Google azzal indokolta, hogy a lépéssel arra a globális kezdeményezésre reagált, amelynek célja az, hogy a rendelkezésre álló online sávszélesség elsősorban a tanulók és a dolgozók számára legyen elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #6
  "A korlátozások értelmében az okostelefonokkal összekötött beltéri biztonsági kamerák tulajdonosai nem állíthatják majd be a szükségesnél nagyobbra a készülékek felbontását, így az nem haladhatja meg a szabványos értéket."

  Tudsz valami linket, ami ezt cáfolja?
 • Sequoyah #5
  A cikk a Twitterre hivatkozik, ami alapjan ez az ujsagiras legalja...

  Nekem viszont megvan az eredeti email, mivel nekem is van Nest kameram, es vilagosan le van benne irva hogy ha nem tetszik, akkor barmikor visszaallithatom.
  Millio masik felhasznalonak is megvan ez az email, szoval nem lett volna nehez az igazsagnak is utanajarni...
 • Tetsuo #4
  Tehát szerinted a cikk valótlanságot állít?
  A Business Insider is mást ír, mint amit te állítasz.
 • Sequoyah #3
  Az a resz kimaradt, hogy csak az alapbeallitas felbontasat veszik lejjebb. Te magad barmikor visszaallithatod az eredeti, magas felbontasra.Pont mint a Youtubeon.

  Szoval akinek fontos a felbontas, azt semmilyen kar nem eri, Az emberek 90%-at viszont total nem erdekli, fel sem tunik nekik. Es az a 90% forgalom a mervado, nem a fennmarado 10%.
 • Atyuska #2
  Ezért fog a Google részévenyei hamarosan esni..
  Ezzel gyakorlatilag használhatatlanná teszik az eszközöket, hisz amikor bele kell nagyítani a képbe, s egy alacsonyabb felbontással mőködik a rendszer, pont elérik a felismerhetetlenség határát. Ebben a kivitelezésben pont nincs joguk hozzá.
  A vevőknek alternatív megoldást kéne biztosítani, akár helyi mentésre, vagy bármilyen másra, de ez egy egyoldalú módosítás.
  Szét fogják perelni a Google-t - megérdemelten.

  A felhő alapú rendszerek és az eszköz táv lebutításának lehetősége kimeríti a velyéses, megbízhatatlan és jogsértő üzemeltetést.
  Ezzel komoly rést ütnek a felhőszolgáltatások megbízhatóságán.
  Utoljára szerkesztette: Atyuska, 2020.04.16. 10:58:01
 • kvp #1
  Ezert nem hasznal az ember felho szolgaltatast egy kritikus rendszernel. Akar le is allithatjak ha ugy van kedvuk, pl. futes eseten ki is kapcsolhatjak a rendszert a legnagyobb tel kozepen.

  ps: Valoszinuleg most jopar ugyved nezi, hogy ebbol mennyi penzt lehetne csinalni. Attol fugg, hogy a vegfelhasznaloi szerzodes szerint erre joga van-e a Google-nek. (ha igen, mint pl. az Amazon rendszere eseten ahol barmikor bele is nezhetnek a hangos video stream-be, akkor viszont ez fontos figyelmeztetes, hogy mennyire lehet megbizni a vallalatban)