Berta Sándor

Nagy-Britannia - bizton­ságosabbá tennék a dolgok internete eszközöket

Mindezt egy új jogszabállyal garantálnák a hatóságok.

A szigetországban elkészítettek egy törvénytervezetet, amelyben biztonsági követelményeket fogalmaztak meg a dolgok internete készülékekkel és azok gyártóival szemben. Az előírások között szerepel, hogy nem lesznek alkalmazhatók hagyományos jelszavak és nem lesz elfogadható a biztonsági frissítések hiánya. Amennyiben valamelyik termék nem fog megfelelni a követelményeknek, akkor nem lehet majd tovább értékesíteni Nagy-Britanniában.

A dolgok internete eszközök alapvetően nem számítanak túl biztonságosaknak. Ezen azonban változtatni lehet és ezt akarja bebizonyítani a brit kormány. Matt Warman, a szigetország digitális, kulturális, sport- és médiaügyekért felelős minisztériumának államtitkára kijelentette, hogy az új jogszabály felelősségre fogja vonni az internettel összekötött készülékeket gyártó és értékesítő cégeket, egyúttal pedig megálljt parancsol majd az emberek magánéletét és biztonságát fenyegető hackereknek.

A tervezet alapján a dolgok internete termékek gyártói kötelesek lesznek olyan egyedi jelszavakat alkalmazni, amelyeket - a gyári beállítások visszaállításakor vagy más folyamat során - nem lehet hagyományos jelszóval kiváltani. A vállalatoknak azt is szavatolniuk kell, hogy a felhasználók bármikor jelezhetik a biztonsági hibákat, amelyek kijavításának belátható időn belül meg kell történnie. Továbbá átláthatóvá kell tenni a biztonsági frissítések folyamatát és online vagy a boltokban mindenképpen meg kell nevezni azt az időtartamot, amíg jár támogatás az adott eszközhöz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Jelenleg ott tartunk, hogy mar egy hagyomanyos, de valtozo jelszo is elorelepes lenne a mostani helyzethez kepest, ahol a keszulekek jelentos reszen nincs semmilyen vedelem.

    A jo megoldas persze a digitalis alairas alapu azonositas lenne. Meg jobb ha titkositva is lenne minden aszimmetrikus kulccsal. Csak egy rejtett factory reset gomb kell ami minden megnyomasnal ujrageneralja a sajat kulcsokat es a felengedes utani elso fel alairasat fogadja el mint admin hozzaferest. Meg egy sima arduino is kepes erre...
  • cateran #2
    Majdnem jol irtak....Dolgok Internete..(Internet of Things vagy roviden IoT) es nem dolgok internete...Nagybetu, mivel tulajdonnevkent takar 1 fogalmat...
  • SANTANTICA #1
    Magyarul is leírjátok a címet?