Tucatnyi 5G-telefon jön a Xiaomitól

Jövőre terjednek ugyanis el ezek a megoldások, így van értelme a gyors bővítésnek.

A Xiaomi a múlt hónapban dobta piacra Kínában a Mi 9 Pro típust, amely a számukra hazai piacon az első saját 5G-megoldásként rajtolt el. A cég azonban elérkezettnek látja az időt a lefelé nyitáshoz, ezért a jövő évben már a középkategóriában és a belépő szinten is hasonló fejlesztések jelennek meg, alaposan kibővítve az ötödik generációs kínálatot.

A hírügynökségi jelentés szerint a cég illetékesei a World Internet elnevezésű konferencián beszéltek erről a napokban, kiemelve, hogy a fent említett típus iránti kereslet nagyon erősnek mutatkozik, olyannyira, hogy ez még az utánpótlás terén is gondokat okoz. Ezzel egy időben egyre erősebbé válnak azok a félelmek, miszerint 2020-ban már nem fogynak majd jól a 4G LTE kategóriába tartozó okostelefonok, ezért a gyártók a gyors váltással igyekeznek elkerülni a kellemetlen meglepetéseket – a Xiaomi részéről szintén felmerültek bizonyos aggodalmak, hiszen a felmérések szerint Kínában egy év alatt 13,9 százalékról egészen 11,8 százalékra estek vissza, miközben a Huawei erősödött, többek között a hazafias érzések fellángolása miatt, ahogy az amerikai szankciók gátat vetettek a gyártó nyugati terjeszkedésének. A Xiaomi viszont Európában kifejezetten jól szerepel, így lesz mire építeniük.

Iparági előrejelzések szerint az 5G-okostelefonok jövőre már a mainstream részévé válnak, vagyis számos eltérő megoldásra számíthatunk, amelyek megfelelő mennyiségben találnak majd gazdára a globális piacon. A kisebb, kevésbé ismert szereplők is erre a területre fókuszálnak, ami a technológia beéréséhez, valamint a megfelelő beszállítói csatornák megerősödéséhez vezethet, ennek eredményeként pedig jövőre már összesen mintegy 180 millió ilyen készüléket szállíthatnak le a különböző cégek, a teljes globális forgalom 13,2 százalékát téve ezzel ki. Az 5G-telefonok aránya gyorsan emelkedik majd, 2023-ra már a teljes mennyiség 52 százalékát érhetik el, amivel a váltás folyamata gyakorlatilag tetőzne.

A Qualcomm a maga részéről új chipek piacra dobásával támogatná a folyamatot, itt például hamarosan befuthat a Snapdragon 735, amely már szintén kezelné az ötödik generációs eléréseket, immár a középkategóriában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • barret #3
  Hát igen,nem mindenki hord egyforma cipőt sem.
 • nlght #2
  4-4,5 col az már megint ló túloldala. Legyen 5 vagy 5,2 col inkább, de ez a 6-7 col nagyon idegesítő méret már, mert nehezen vezérelhető egy kézzel. Persze akinek lapát keze van annak megfelel a nagy teló is.
 • proger82 #1
  Jo lenne jonne valami 4-4,5colos keret nelkuli kis fullos mobiltelefon
  es szet csapna az iphone SE-t