Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Redmi Note 8

Ismét két változattal frissül a család, erősebb hardverrel és jobb kamerákkal.

A Xiaomi augusztus legvégén rántotta le a leplet két új felső-középkategóriás megoldásáról, amelyek a Redmi Note 8 és Note 8 Pro néven mutatkoztak be a nagyközönség előtt. Lássuk, mit kínál a páros két tagja!


A Redmi Note 8 Pro egy 6,53 hüvelykes FullHD+ kijelzőt kínál számunkra, amely a kisebb, esőcsepp formájú bevágás révén a teljes előlap 91,4 százalékát fedi le. A teljesítményt itt érdekes módon a MediaTek Helio G90T chip biztosítja, a maga 8 magjával és 2,05 GHz-es órajelével, míg a grafikai feladatokért a Mali-G76 GPU felel – a játékok alatti jobb teljesítmény érdekében a cég a LiquidCool hűtési rendszert mellékeli ezen komponensekhez, míg a hátoldalon egy tripla-kamera helyezkedik el, sorrendben 64, 8, valamint 2 megapixeles kamerával, így az ultra-nagylátószögű felvételek elkészítésének lehetősége, valamint a megfelelő mélységérzékelés is biztosítva lesz. A listán emellett egy szintén nagyobb, 4500 mAh-s akkumulátor, az USB Type-C, valamint 18 wattos gyorstöltés található még meg, a hagyományos jack-dugóval és az IP52-minősítéssel.


A némileg szerényebb típus, a Redmi Note 8, ehhez képest a Snapdragon 665 chipet kínálja, amely nyilván szintén megfelelő teljesítményt nyújt majd. A hátoldalon már egyszerre négy érzékelőnek adnak helyet, ezeket egy 48 megapixeles példány vezeti fel, míg a teljes listáról az USB Type-C, a hagyományos jack-dugó, valamint a szintén 18 wattos gyorstöltés jelenlétét emelték ki. A hivatalos megjelenésre nem kell sokat várnunk, hiszen a Note 8 Pro esetében az előrendelés már él, míg a Note 8 kapcsán ez szeptember 10-én indul majd el. Az első példányok szeptember 3-án, illetve szeptember 17-én jutnak majd el a boltokba, itt az ár a memória és a belső tároló méretétől függ majd – előbbi esetében 4, 6, illetve 8 GB lesz a választható opció, míg utóbbinál 64 és 128 GB-os példányok közül választhatunk.

Maga az ár a Note 8 esetében 140, 168, illetve 196 dollár lesz, a Note 8 Pro típus viszont 196, 224, valamint 252 dollárt kóstál majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!