Gyurkity Péter

Új telefoncsaládot indít a Xiaomi

A fiataloknak szánt készülékek a fotózásra koncentrálnak majd.

A Xiaomi jelenleg a negyedik helyen áll a telefongyártók globális versenyében, ez azonban nem elégíti ki a vezetést, ők ugyanis szeretnének még tovább lépni, közvetlen módon kikezdeni a Huawei, az Apple, valamint a Samsung előnyét. Ennek érdekében most egy teljesen új sorozatot indítanak útjára, amely a fotózásra koncentrálna.

A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy az új család a Mi CC névre hallgat majd, amelyen belül ez utóbbi két betű a Camera+Camera szóösszetételre vonatkozik. A gyártó még tavaly novemberben írt alá egy új megállapodást a szintén kínai Meitu vezetésével, amelynek értelmében szoros stratégiai partneri kapcsolatot építenek ki, ennek keretében pedig a Xiaomi végezné a piacra dobandó telefonok tervezését, fejlesztését, valamint forgalmazását, a Meitu pedig folytatná a kameraszoftver optimalizálását. Nyilván elsősorban erre támaszkodnak majd az új vonalon belül, különös tekintettel a szelfikamerákra, hiszen a Meitu saját hardveres divíziója eddig leginkább erre fókuszált.

Konkrét hardveres részleteket egyelőre nem árultak el a készülőben lévő megoldásokról, viszont azt megtudtuk, hogy kifejezetten a fiatalabb generációkat célozzák meg – a szelfik kiemelése eleve erre utalt. Az ígéret szerint a kiemelt minőséget biztosító kamerákat az iparágon belül is vezető szerepet betöltő algoritmusokkal társítják, ami nyilván az AI-funkciók integrálását, azok megfelelő házon belüli támogatását jelenti. A Xiaomi, amely jelen pillanatban 80 különböző országban van jelen saját megoldásaival, több mint 40 piacon belül pedig az első ötben szerepel, eközben a meglévő sorozatokat sem hanyagolja el, így további Mi, Mi MIX, valamint Redmi készülékekre számíthatunk – ez utóbbi januárban független márkává vált, ezzel is kihangsúlyozva annak jelentőségét.

A 2010-ben alapított kínai cég nagyon erős első néhány év után veszített lendületéből, az utóbbi 2-3 évben azonban ismét sikerült felpörgetniük a tempót, így könnyen lehet, hogy belátható időn belül a dobogóra is felverekszik majd magukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zola2000 #3
  Igazából a 20Ks redmi go is teljesen jól működik ma már, egy 40Ks xiaomi meg bőven tökéletes.

  80Kért meg csúcstelefont lehet kifogni (akcióban a pocophone F1 volt annyi)
 • Ellaberin #2
  Nos igen. Annyiféle márka-, márkákon belül fajta van, hogy nem elég néhány tesztet elolvasni, paramétereket tanulmányozni, hogy megtaláld a neked valót.
  Nem vagyok nagy telefon vásárló, a jelenlegi telefonom több, mint négy éves, gondoltam lecserélem, de a bőség zavara egyelőre ezt megakadályozta. :) No meg az is, hogy egy középkategóriás -nak mondott- teló 60-80e Ft, valahogy sokallom, bár tudom, hogy már ezek is erőművek, de akkor is.

  A cikkhez meg annyit, hogy a sziamiaunak is figyelni kell a sárga parókás bohócra, mert könnyen a hüvely sorsára juthatnak.
 • StoneCold7 #1
  Így sincs elég... Arról nem beszélve, hogy msotanság olyan ütemben szarják a telókat kifele, hogy hihetetlen.
  A fórumokba meg olyan szinten megy a panasz, hogy nem tudnak normális globális frissitéseket kiadni, hogy elképesztő.