Gyurkity Péter

Jön a Xiaomi 5G-telefonja

Érkezőben van a csúcskategóriás megoldás 5G-t támogató változata.

A Xiaomi az idei évben mutatta be friss zászlóshajóját, amely a Mi 9 nevet kapta meg, ezt azonban legutóbb egy jóval szerényebb telefon követte a sorban. A jelek szerint már dolgoznak a csúcstípus módosított példányán is, amely az ötödik generációs mobiltechnológiát is megfelelő módon kezeli.

A kínai szabályozó hatóság tette közzé az új típus egyes részleteit, ahogy azt az utóbbi években megszokhattuk. A hagyományos kísérőként megjelentetett ábrák mellett a részleges specifikációt is elérhetővé tették, bár a hivatalos név itt még nem jelenik meg, vagyis egyelőre csak külső források és szakértők véleménye alapján sejthetjük, hogy valóban a Mi 9 5G részleteiről van szó. A 6,39 hüvelykes érintőképernyő mellett a kereken 4000 mAh-s akkumulátor, valamint a pontos fizikai méret (157,21 mm x 74,64 mm x 8,95 mm) is ezt valószínűsíti, míg az Android jelenléte, valamint a dual-SIM opció felbukkanása már jóval kevésbé leleplező tény.

A képek alapján a hátoldalon felbukkanó tripla-kamera szintén erősen emlékeztet a zászlóshajó esetében alkalmazott összeállításra, itt különösebb eltérést nem látunk az eredeti típushoz képest, míg az előlap felső részén alkalmazott kisebb, esőcsepp formájú bevágás ugyanígy a Mi 9 külalakjára emlékeztet. A külsős magyarázatot látszik tovább erősíteni a China Unicom által a napokban közzétett rövid bejegyzés, miszerint ők már szintén készülnek egy, az 5G-technológiát megfelelő módon támogató Xiaomi okostelefon forgalmazására, bár a pontos nevet ez a cég sem közölte, legalábbis nem a hivatalos csatornákon keresztül.

Bárhogy is legyen, tekintettel arra, hogy az érkezőben lévő telefon már a TENAA hivatalos oldalán is elérhető, a bemutatóra és a piaci megjelenésre néhány héten belül sor kerülhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!