Berta Sándor

Beszéd­asszisztens szövetség alakult

A szervezet létrehozását az Amazon kezdeményezte.

Már több mint 30 vállalat, köztük a Microsoft, a Salesforce, a Spotify, a Tencent, a Baidu, a Bose, a Sonos, a Sony, a Logitech, a Harman-Kardon, a BMW, a Verizon, az Orange, az SFR, az Intel, a Qualcomm, az NXP, a Mediatek, az Amlogic, az InnoMedia és a Sagemcom csatlakozott ahhoz a szövetséghez, amely azt akarja lehetővé tenni, hogy a jövőben egy eszközön több beszédasszisztenst is lehessen használni, akár egymással párhuzamosan is. Az ötlet egyáltalán nem új, de most mutatkozik a legnagyobb esély arra, hogy a gyakorlatban is megvalósuljon.

Az egyelőre meglepetés, hogy az Apple és a Google nem csatlakozott az együttműködéshez, miként a saját beszédasszisztenst szintén fejlesztő Samsung is hasonlóképpen döntött. Holott ahhoz, hogy a kitűzött cél megvalósulhasson minden jelentős és kevésbé jelentős piaci szereplő kooperációjára szükség lenne. Jeff Bezos, az Amazon alapítója és vezetője azzal érvelt, hogy egymás mellett dolgozó megoldások jelentik a legjobb esélyt a felhasználók számára. Az együttműködés eredményeként az emberek választhatják majd ki, hogy melyik hangszolgáltatás támogat a legjobban egy adott interakciót.

A megfogalmazott célok között szerepel a magánélet védelme, valamint a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia kutatások felgyorsítása azért, hogy ezáltal tovább lehessen fejleszteni a hangszolgáltatások minőségét és interoperabilitását. A kezdeményezésben résztvevő vállalatok a következő hónapokban akarnak további részleteket elárulni az együttműködésről és a kompatibilis termékekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • gombabácsi #5
  beszédasszisztens=béna beszédfelismerő, ami bénán reagál
 • M2 #4
  Pedig igaz.

  Nézzünk mondjuk egy példát: II. világháború.
  Vagy egy másikat: rakétaverseny.
  A harmadikat szerintem nem is fogod érteni: evolúció.
 • yesname #3
  Ekkora ostobaságot nagoyn régen hallottam. Hmm. Még sosem.
 • M2 #2
  Szerencsére nem. Az egymással versengő megoldások mindig gyorsabb fejlődést eredményeznek.
 • dregnarr1 #1
  Már kezdtem örülni, hogy azért szövetkeznek, hogy összegyúrják őket egyetlen egy kivételesen jó beszédasszisztensé.