Berta Sándor

Immár készpénzt is elfogad az Amazon

A kereskedelmi konszerntől megrendelt termékekért már nem csak bankkártyával lehet fizetni.

Az Amazon bejelentette, hogy már 20 országban (USA, Barbados, Chile, Costa Rica, a Fülöp-szigetek, Hongkong, Indonézia, Kazahsztán, Kenya, Kolumbia, Malajzia, Marshall-szigetek, Mauritius, Mikronézia, Palau, Peru, Tajvan, Tanzánia, Thaiföld, Uruguay) alkalmazható a PayCode nevű rendszere, amely a Western Union szolgáltatására épül és lehetővé teszi a kiszállított árucikkek készpénzzel való kifizetését.

A lépés mögött az áll, hogy a társaság számára fontos, hogy az online boltokban végrehajtott vásárlások területén további célcsoportokat nyerjen meg. Az óriáscég elsősorban azokra gondolt, akik nem rendelkeznek hitelkártyával vagy bankszámlával. A lehetőséggel csak abban az esetben lehet élni, ha valaki a megrendelést követő 24 órán belül kifizeti a termék árát.

Az Amazon azt közölte, hogy a Western Union egyes bankfiókjai az amerikai állampolgárok 80 százalékának a lakóhelyétől nincsenek nyolc kilométernél nagyobb távolságra. Aki a PayCode segítségével akar fizetni, annak ezt a lehetőséget kell kiválasztania, majd - akár SMS-ben - kap egy QR- vagy egy kilenc számjegyű kódot. A kód akár egy papírlapra is felírható. Ezután 24 órán belül fel kell keresni a Western Union egyik bankfiókját és kifizetni az összeget. Amennyiben valaki visszaküld egy terméket, akkor a készpénzt is visszakapja, de azért el kell mennie a Western Union egyik bankfiókjába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!