Továbbra is Texasban gyártják a Mac Pro készülékeket

Az Apple döntésének köszönhetően folytatódhat a 2013 óta tartó gyártási folyamat.

A kaliforniai vállalat bejelentette, hogy továbbra is a texasi Austinban lévő üzemében fogja készíteni a Mac Pro típusú asztali számítógépeit. A hír azért érdekes, mert július elején még úgy tűnt, hogy a társaság Kínába helyezi át a termékek gyártását. Az indok akkor az volt, hogy lejártak azok a kedvezmények, amelyek azt célozták, hogy Texasban szereljék össze a számítógépeket. Az óriáscég azért változtatta meg a döntését, mert időközben mentesült a büntetővámok fizetése alól, így az ázsiai országból importált komponensek után nem kell plusz összegeket fizetnie.

Az első Mac Pro modellt hat évvel ezelőtt mutatta be az Apple és a készülékeket elsősorban azoknak a felhasználóknak ajánlotta, akiknek komoly erőforrásokra volt szükségük, mert például professzionális videoszerkesztéssel foglalkoznak. Ez azóta sem változott és tükröződik a jelenlegi termékváltozatok árában is, amelyek minimum 5999 dollárba kerülnek. Amennyiben a büntetővámok ezekre az eszközökre, illetve azok alkatrészeire is vonatkoztak volna, úgy az ár minimum 25 százalékkal magasabb lett volna. Tim Cook, a vállalat vezetője nem véletlenül köszönte meg Donald Trump és kormánya segítségét, s hangsúlyozta, hogy azért akarták az USA-ban folytatni a Mac Pro gyártását, mert mélyen hisznek az amerikai innováció erejében.

Az Apple jelenleg 36 amerikai szövetségi államban összesen 450 000 munkahely fennmaradását támogatja a helyi beszállítóinál. A konszern korábban azt vállalta, hogy 2023-ig 350 milliárd dollárt fektet be az amerikai gazdaságba. A társaság innovációs beruházásai 2,4 millió munkahelyet támogatnak 50 szövetségi államban, köztük 90 000 közvetlen alkalmazottat. A cég jelenleg több mint 9000 egyesült államokbeli beszállítóval működik együtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ugh #3
  Nem hinnem hogy annyit eladnanak ebbol a tularazott szarbol, amihez egy akkora gyar kelljen, ami mondjuk csak csabaszabadi teljes lakossagat foglalkoztatni tudna...
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2019.09.26. 22:57:58
 • kvp #2
  Leteszteltek, nem alkalmas sajtreszelonek, csak szettordeli a sajtot. Ez tisztan ipari design, ami a megfelelo felgombos marofejjel nagyon olcson gyarthato. Gyakorlatilag mint egy raszteres nyakot, megfurjak mindket oldalrol a kivant minta szerint es mar kesz is. Meg egyedi szerszamot sem kellett hozza gyartani, ami ilyen kisszerias gepeknel extra kiadas lenne.
 • ostoros #1
  Az a sajtreszelő...