Berta Sándor

A technológiai ágazat szétverése ellen emelt szót a Cisco

A társaság vezetője nem szeretné, ha a kínai és az amerikai kormány "balkánizálná" a világban működő digitális infrastruktúrát.

Chuck Robbins, a Cisco első embere élesen bírálta a két felet a hónapok óta tartó kereskedelmi konfliktus miatt. A menedzser kijelentette, hogy a véleménye szerint a két kabinet valószínűleg pontosan tisztában van azzal, hogy micsoda jelenlegi és jövőbeli gazdasági értékekről van szó. Ezért sem szabad a digitális infrastruktúrát "balkánizálniuk".

A Szilícium-völgy egyik meghatározó képviselőjének számító óriáscég még 2015 júniusában jelentette be, hogy a következő években 10 milliárd dollár értékben hajt végre befektetéseket és köt partneri megállapodásokat Kínában. Robbins akkor azt nyilatkozta, hogy elkötelezettek a kínai partnereik felé. Az Amerikai Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi konfliktus miatt a vállalat bevétele az ázsiai államban az elmúlt időszakban 25 százalékkal csökkent.

Az USA és Kína mindenesetre nemrég jelezte, hogy új tárgyalások lehetnek a közeljövőben, amelyek célja a konfliktus lezárása lesz. A pekingi kereskedelmi minisztérium tájékoztatása alapján október elején közvetlen egyeztetésekre kerülhet sor Washingtonnal és a megbeszélések előkészítése már szeptember közepétől elkezdődhet. Technológiai vállalkozások képviselői azt nyilatkozták, hogy igyekeznek felkészülni arra az esetre, ha mindez valóban bekövetkezne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #3
    Pofád lapos, gyökér...
  • SanMaster #2
    Te eltévedtél! Inkább a "Cumiznám a viki FASZÁT/fideszes GECI vagyok" oldalra kéne kommentelned.
  • ugh #1
    Balkanizalas neki az edesapja fasza.
    Egyreszt sokkal sulyosabb dolgokat muveltek ok barhol ahova betettek a labukat mint az amibol a balakni allapot kifejezes ered (vietnamtol afganisztanon at del es kozep amerikaig)
    Masodik meg ez nem balkanizalas hanem AMERIKANIZALAS!!!!
    Az, hogy kupleraj legyen mindenhol, hogy kozben lehessen sunyizni meg szethordani amit lehet.
    Szoval kedves chuck robbins,
    a kurva anyadat.