Franczy

Pentium 4-es anomália a Best Buy cégnél

Az elmúlt héten a Hewlett-Packard cég bejelentette, hogy rövid időn belül sikerült eladniuk az összes új, Pentium 4-es processzorral szerelt gépüket, ezenkívül azt is fontosnak tartották, hogy egyetlen hibás BIOS-szal rendelkező Pentium 4-es rendszer sem kerülhetett ki a kiskereskedelmi forgalomba. Ehhez képest meglepő dolog, hogy az olyan nagy amerikai számítástechnikai kiskereskedelmi cégeknek, mint például a Best Buy, most vissza kellett hívniuk a Hewlett-Packard Pentium 4-es gépeit. A visszahívásokat azzal indokolták, hogy az említett gépek hibás BIOS-át ki kell cserélni, pedig ezt az ígéretek szerint a gyárakban már rég el kellett volna végezniük.

Ennek eredményeképpen aki ma Pentium 4-es processzorra épülő rendszert akar vásárolni Texas-ban, Floridában, vagy az Egyesült Államok délebbi részein, az ezt egyelőre nem teheti meg, hiszen ezeken a területeken a biztonság kedvéért az összes ilyen rendszert visszahívták, jelentette az IDG.


A Houston-i Best Buy áruházban a Pentium 4-es Hewlett Packard Pavilion típusú gépek polcról való levételét azzal indokolták a tudatlan vásárlóknak, hogy ezek a számítógépek "túl gyorsan működtek", így javításra szorulnak. Más eladók pedig az új rendszerek túlzott hőtermelése miatti instabilitást nevezték meg a visszahívások okainak, míg meg sem említették, hogy esetleg "csak" BIOS cseréről lenne szó. Jelenleg egyébként az internetes BestBuy.com-ról sem lehet Pentium 4-es termékeket rendelni.

Ahogy az korábban már tudható volt, az Intel saját gyártású, iD850GB típusú alaplapjai voltak az első, hibás 3.0-s verziójú BIOS-szal ellátott termékek, melyek BIOS-ai nem tartalmaztak egy lényeges javítást, mely javítás a viszonylag egyszerű hiba kivédésére lenne hivatott. Ezután - még a Pentium 4-es processzorok hivatalos bejelentése előtt - elkészítették az 5.0-s verziójú, javított BIOS-t, mely azonban ezen a nagy botrányt keltett hibán kívül még tovább 40 kisebb hibát is kijavított.

Az Intel szóvivője szerint a mostani Best Buy cégnél tapasztalt anomáliák annak következtében alakulhattak ki, hogy egyes kiskereskedők az Intel-nek azt jelezték vissza, hogy azért nem nekik küldték vissza a hibás szállítmányokat, mert ők már közvetlenül a Hewlett-Packard-nak küldték vissza a szóban forgó hibás rendszereket, akik ki is cserélték a hibás BIOS-okat. Innentől kezdve pedig már nem lehet tudni, hogy melyik fél csúsztatott nagyobbat, annyi azonban bizonyos, hogy valakik, valahol mulasztásokat követtek el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!